KjøpLogg inn

Nå tror Skagen på soloppgang for REC

Skagen-fondene tror solaksjen REC har truffet bunn og håper nå å bli med på oppturen. - Slik vi ser det er selskapet nå godt posisjonert, heter det i fersk rapport.

Publisert 13. aug. 2012 kl. 14.31
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.12
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 229 ord

En av Norges mest profilerte fondsforvaltere, Skagen, benyttet juli måned blant annet til å gå inn i solselskapet REC.Ifølge ferske rapporter utgitt av fondsforvalteren selv har alle de tre hovedfondene hos Skagen kjøpt seg opp.Det er foreløpig ikke klart akkurat hvor mange aksjer Skagen har i REC.Det som imidlertid er på det rene er at Skagen Kon-Tiki sitter på 4,144 millioner aksjer mens Skagen Global nå har 1,9 millioner aksjer.Tallene for Skagen Vekst er foreløpig ikke kjent, men i rapporten for denne delen av Skagen-fondene skriver man følgende om selskapet:- Håpet til solkraft var veldig stort bare for få år siden. Problemet er at tilbudet av råvarer og komponenter økte mye mer enn etterspørselen etter produkter. Prisene falt kraftig og likeså gjorde aksjekursene. Nå er solkraftssystemer priset til økonomisk lønnsomme nivåer for mange husholdninger og vi ser REC, den produsenten med lavest kostnad for polysilikon, som godt posisjonert for bedre balanse mellom tilbud og etterspørsel.Skagen Kon-Tikis snittkurs på deres REC-aksjer er 1,78 kroner. Globals snittkurs er 1,50 kroner. Det er dermed grunn til å tro at sistnevnte fond kjøpte alle sine aksjer i forbindelse med emisjonen som REC nylig gjennomførte.REC faller mandag 2,62 prosent til 1,93 kroner. Aksjen er ned 75 prosent det siste året sett under ett.HegnarOnline har gjentatte ganger prøvd å komme i kontakt med Skagen-fondene mandag men har ikke lyktes i å få tilbakemelding fra fondsforvalteren.