KjøpLogg inn

Nervøs start på New York-børsen

Mandagens handel starter i rødt for investorene på Wall Street. Utviklingen i aksjemarkedet kan du følge her.

Publisert 13. aug. 2012 kl. 15.36
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.12
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 249 ord
Trader ved Wall Street - Foto: Scanpix

Et minutt etter at handelen tok til på New York-børsen har den teknologitunge Nasdaq-indeksen falt 0,05 prosent og står i 3.019,37 poeng, mens Dow Jones står i 13.179,11 poeng etter en nedgang på 0,22 prosent.Utviklingen kan du følge her-Vi venter fortsatt moderat global vekst, der det er fremvoksende økonomier som vil bidra mest. I USA har den økonomiske veksttakten falt noe i andre kvartal, noe den også har gjort i fremvoksende økonomier, skriver strategene i Nordea i den siste ukerapporten.-Imidlertid har de fleste store fremvoksende økonomier tørt krutt igjen i form av finans? og pengepolitikk for å stimulere veksten. Ikke minst gjelder dette Kina, skriver Nordea.Den europeiske sentralbanken har kjøpt PIIGS-obligasjoner for over 1.500 milliarder kroner. OECD-sjef Angel Gurria støtter Den europeiske sentralbankens (ECB) plan om å kjøpe statsobligasjoner utstedt av eurosoneland.- Sentralbanksjef Mario Draghi har gitt tydelig uttrykk for hvordan ECB kan bidra til å lindre gjeldskrisen i eurosonen ved å kjøpe obligasjoner, og jeg støtter denne politikken, sa Gurria i helgen i et intervju med tyske Osnabrücker Zeitung ifølge AFP.- Signalet til markedet var klart: spekulantene vil tape sine veddemål mot euroen, fordi ECB vil benytte seg av alle midler, la han til.Japan Veksten i verdens tredje største økonomi var på 0,3 prosent i andre kvartal, mens økonomene forventet en vekst på 0,6 prosent.I første kvartal steg det japanske bruttonasjonalproduktet med 1,3 prosent.Oppbremsingen skyldes trolig både mindre kjøpelyst blant japanerne, samtidig med at den globale etterspørselen etter japanske varer har falt som følge av krisen i eurolandene.