Nervøs start på New York-børsen

Investorene på Wall Street tolker dagens økonomiske nyheter. Utviklingen i aksjemarkedet kan du følge her.

Publisert 15. aug. 2012 kl. 15.40
Oppdatert 15. aug. 2012 klokken 15.40
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 161 ord
Trader på Wall Street - Foto: AP

Syv minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har den teknologitunge Nasdaq-indeksen lagt på seg 0,05 prosent og står i 3.018,50 poeng, mens Dow Jones står i 13.146,91 poeng etter en nedgang på 0,19 prosent.Utviklingen kan du følge herKonsumpriser De amerikanske konsumprisene var uendret i juli, mot ventet 0,2 prosentPå årsbasis var konsumprisindeksen opp 1,4 prosent, mot ventet 1,6 prosent.Kjerne-KPI (KPI ex mat og energi) steg 0,1 prosent.Empire Manufacturing Den amerikanske Empire Manufacturing-indeksen falt til fra 7,39 i juli til minus 5,85 i august.Det var ventet en indeks på 7,00.Empire Manufacturing er hver måned den første regionale undersøkelsen om forventningene til de amerikanske innkjøpssjefene.Hellas Tysklands viseforbundskansler, FDP-leder og økonomiminister Philipp Rösler har uttalt seg om eurokrisen i et intervju med Spiegel Online.Her sier han at eurosonen kan takle et betalingsudyktig Hellas.- Blir ikke reformene i Athen satt ut i livet, kan ikke Hellas få en ytterligere, tredje redningspakke. Det vet også den greske regjeringen, og trekker forhåpentlig sin konklusjon.