Nok en positiv ukeslutt i New York

For femte uke på rad endte de amerikanske børsene i pluss.

Publisert 11. aug. 2012 kl. 08.27
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.10
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 266 ord
Børsen i New York ved Wall Street - Foto: Øystein Schmidt

Etter en negativ start på dagen, snudde børsene i USA opp fredag.Dow Jones endte til slutt opp 0,32 prosent til 13.207,95, mens den teknologitunge Nasdaq-indeksen ble styrket 0,07 prosent til 3.020,86. S&P 500 steg 0,22 prosent til 1.405,87.Oppgangen sørget også for at uken under ett endte opp. Det var den femte uken på rad at børsene i New York ble styrket.Importprisindeksen Den amerikanske importprisindeksen endte ned 0,6 prosent i juli.Ifølge Reuters var det på forhånd ventet en økning på 0,1 prosent.På årsbasis falt prisene 3,2 prosentJuni-tallet ble revidert fra minus 2,7 til minus 2,4 prosent.Kina I dagens rapport fra Nordea kommenterer analytiker Ole Håkon Eek-Nielsen de skuffende nyhetene fra Kina.- Asiatiske børser er ned i morgentimene i dag etter skuffende juni-tall for den kinesiske handelsbalansen som kom i natt. Særlig eksporten skilte seg negativt ut med en økning på kun én prosent fra år til år mot åtte prosent som var ventet av konsensus, sier Eek-Nielsen.- Tallene tyder på at nedturen kan bli verre også for Kinas del og det er grunn til å tro at ytterligere virkemidler vil tas i bruk for å snu trenden, avslutter Eek-Nielsen.Følg HegnarOnline på Facebook her!Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.