KjøpLogg inn

Nordea-strategene: Slik bør du investere

Strategene i Nordea forteller hvordan du bør opptre i aksjemarkedet.

Publisert 13. aug. 2012 kl. 14.56
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.12
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 206 ord
Erik Roland. Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen.

I den siste ukerapporten fra Nordea kan vi lese at strategene beholder nøytralvekten mellom aksje- og renteplasseringer.Les også: Stig Myrseths favorittaksjer - Vi venter fortsatt moderat global vekst, der det er fremvoksende økonomier som vil bidra mest. I USA har den økonomiske veksttakten falt noe i andre kvartal, noe den også har gjort i fremvoksende økonomier, skriver Nordea.- Imidlertid har de fleste store fremvoksende økonomier tørt krutt igjen i form av finans- og pengepolitikk for å stimulere veksten. Ikke minst gjelder dette Kina, skriver Nordea.- Selskapsrapporteringen for andre kvartal bekrefter trenden at veksten i selskapsinntjening avtar. Vårt hovedscenario er at inntjeningen igjen vil snu oppover i andre halvår, understreker Nordea.- Med attraktiv verdsettelse og et forsiktig sentiment hos investorer på den ene siden, og fortsatt usikkerhet i Eurosonen og svakere inntjening på den andre siden, beholder vi nøytralvekten mellom aksje- og renteplasseringer, og overvekter korte renter mot lange, skriver strategene.- Klimaet med lav inflasjon og svak, men positiv, økonomisk vekst samt sterke selskapsbalanser med høye kontantbeholdninger og en høy selskapsinntjening mener vi er meget konstruktivt for å ta kredittrisiko, skriver Nordea.- Derfor fortsetter vi å ta nær maksimal kredittrisiko innenfor lange renter, med overvekt i Investment Grade og High Yield selskapsobligasjoner, avslutter Nordea.Følg HegnarOnline på Facebook her