KjøpLogg inn

Ny årsbeste på Oslo Børs

Oslo Børs setter torsdag morgen ny årsbeste. Særlig to aksjer utpeker seg på den positive siden etter nyheter.

Publisert 16. aug. 2012 kl. 09.04
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.16
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 529 ord
Oslo Børs - Foto: Scanpix

Oslo Børs stiger torsdag morgenEtter drøye 25 minutters handel står hovedindeksen i 436,66, opp 0,25 prosent. Det er bedre enn tidligere årsbeste på 436,50 fra 27. mars.Det er hittil omsatt aksjer for 288 millioner kroner.Så langt i år har Oslo Børs steget 10,21 prosent, mens den de siste tolv månedene er opp 16,16 prosent.Oljeprisen Brent-oljen med oktober-levering faller 0,29 prosent til 113,98 dollar fatet, mens WTI-oljen i øyeblikket omsettes for 94,36 dollar fatet, ned 0,27 prosent.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 112,45 dollar fatet ved børsslutt onsdag.Fra minus til pluss Blom snudde minus til svakt pluss i andre kvartal. Det sender aksjen opp 15,52 prosent til 3,35 kroner.Selskapet meldte om et resultat etter skatt på 0,029 millioner kroner i 2. kvartal 2012, mot minus 5,52 millioner kroner i samme periode året før.Inntektene endte på 139,68 millioner kroner, sammenlignet med 138,35 millioner kroner i 2. kvartal 2011.Svakere fra KOG Heller ikke Kongsberg Gruppen overbeviste helt i andre kvartal, og tallene tikket inn litt svakere enn ventet.Selskapet meldte om et resultat etter skatt på 312 millioner kroner i 2. kvartal 2012, mot 339 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 313 millioner kroner.Aksjen atiger 0,91 prosent til 111,00 kroner.Skuffende fra Algeta Også Algeta la frem kvartalstall torsdag morgen. Biotek-selskapet skuffet i andre kvartal , og aksjen faller 2,59 prosent til 158,20 kroner.Selskapet meldte om et resultat etter skatt på minus 30,76 millioner kroner i 2. kvartal 2012, mot minus 16 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge Reuters var det ventet et resultat på minus 24 millioner kroner.Algeta meldte også at de nå starter sitt fjerde forsknings- og utviklingsprogram på thorium-konjugat (TTC) mot hematologisk kreft (blodkreft).Resultatrush Også en rekke andre selskaper har lagt frem andrekvartalstall torsdag. Blant dem er Idea, Q-Free, Sevan Drilling og Grieg Seafood. Se alle kvartalstallene her.Grieg Seafood stiger torsdag morgen 0,24 prosent, mens Sevan Drilling er ned 0,59 prosent. Q-Free faller hele 8,16 prosent.Acta fortsetter opp Acta Holding la onsdag morgen frem sine kvartalstall , meldte også om store endringer innad i selskapet . Det sendte aksjen opp 27 prosent, og torsdag fortsetter oppgangen. Aksjen er i øyeblikket opp 15,75 prosent til 1,47 kroner.Noen av grepene er at selskapet nå endrer navn til Agasti Holding og flytter hovedkontoret til Oslo. I tillegg ansettes tidligere First Securities-topp Jørgen Pleym Ulvness som viseadministrerende direktør i holdingselskapet og som ny leder for Agasti Capital Markets.Torsdag meldes det at Finansdirektør Christian Tunge dobler sin aksjebeholdning i selskapet.Sikrer avtale Subsea 7 har sikret seg en ny avtale offshore Kongo og Angola .Avtalen omfatter utvikling av Lianzi-feltet, og har en verdi på cirka 600 millioner dollar.Aksjen stiger 1,99 prosent til 138,40 kroner, og er hittil den nest mest omsatte aksjen på Oslo Børs.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen