KjøpLogg inn

Oljeservice-trio viser vei

Oljeprisen holder seg sterk, og Oslo Børs holder seg rundt årsbeste. Tung oljeservice-trio viser vei, mens Acta-rallyet fortsetter.

Publisert 16. aug. 2012 kl. 12.28
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.17
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 730 ord
Seven Sisters, Subsea 7. Foto: Selskapet

Oslo Børs holder seg godt inne i positivt terreng, og rundt årsbeste-nivåer torsdag ettermiddag.Siste notering for hovedindeksen er 437,25, opp 0,38 prosent. Indeksen har vært oppe i 437,25, som altså er det høyeste den har vært i 2012.Det er hittil omsatt verdipapirer for 1.178 millioner kroner.Så langt i år har Oslo Børs steget 13,6 prosent, mens den de siste tolv månedene er opp 17,9 prosent.Fed-forventninger faller Utviklingen skjer i kjølvannet av et ganske flatt og kjedelig Wall Street i går, mens Asia-børsene endte flatt etter at uttalelser fra Kinas statsminister Wen Jiabao om at svakere inflasjon har gitt landet mer rom til å justere pengepolitikken tidligere løftet markedene.Samtidig sier Kina at utsiktene for handelsbalansen har forverret seg, og det bekymrer investorene.I USA har sterkere nøkkeltall dempet forventningene om ytterligere stimulanser fra Federal Reserve.- Dette gjenspeiler seg i høyere USA-renter, men har ennå ikke påvirket markedsvolatiliteten, som fortsatt er lav. Mangelen på nyheter i eurosonen strider imot spenningen der, da viktige beslutninger ligger foran oss, skriver analytikerne i Barclays Capital ifølge Reuters i et notat.Og apropos Europa, så er utviklingen på børsene der flat til svakt positiv. FTSE 100 og Amsterdam-børsen er ned rundt 0,2 prosent, mens tyske DAX og franske CAC 40 er marginalt hhv. opp og ned.Futureshandelen peker for øvrig mot en svakt positiv start på Wall Street.Fortsatt sterk oljepris Frykten for tilbudsforstyrrelser i Midtøsten gir fortsatt støtte i oljeprisen, i tillegg til fallende amerikanske lagre.- Så lenge det fokuserer på sjansene for krig i Midtøsten og sannsynligheten for kvantitative lettelser i USA, kommer dette markedet til å holde seg sterkt, sier råvareanalytiker Carsten Fritsch hos Commerzbank i Frankfurt til Reuters.- Men markedet har vært overkjøpt for en stund, og disse nivåene kan ikke forsvares fundamentalt, med masse tilgjengelig olje og en svakere vekst i etterspørselen, legger han til.Brent-olje med oktober-levering stiger 22 cent til 114,53 dollar fatet, mens WTI-oljen på sin side faller 10 cent til 94,52 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Brent-olje omsatt for 112,45 dollar fatet ved stengetid på Oslo Børs onsdag.Statoil trekker for øvrig ned 0,33 prosent til 149,50 kroner.Subsea 7 viser vei Blant tungvekterne markerer Subsea 7 seg særlig positivt, med en oppgang på 3,0 prosent til 139,80 kroner på dagens største volum: 169 millioner kroner så langt.Selskapet stiger på en ny avtale offshore Kongo og Angola .Avtalen omfatter utvikling av Lianzi-feltet, og har en verdi på ca. 600 millioner dollar.Vi merker oss også at Aker Solutions og Seadrill stiger hhv. 2,75 prosent til 104,80 kroner og 1,6 prosent til 243,30 kroner, men ellers er utslagene blant de mest omsatte små - begge veier.PGS, DNB, Telenor, Yara, TGS, Det norske og Marine Harvest er opp 0,5-1,2 prosent.På den negative siden finner vi Algeta, som faller 1,5 prosent til 159,90 kroner etter skuffende tall i 2. kvartal. Selskapet meldte også at de nå starter sitt fjerde forsknings- og utviklingsprogram på thorium-konjugat (TTC) mot blodkreft.Kværner er ned rundt prosenten, men ellers er taperne bare marginalt ned. Deriblant Kongsberg Gruppen som leverte litt svakere enn ventet i 2. kvartal.Acta-rallyet fortsetter Relativt sett fortsetter Acta der aksjen slapp i går, og topper vinnerlisten med en oppgang på 22 prosent til 1,55 kroner.Gårsdagens oppgang kom etter kvartalstall og store endringer innad i selskapet .Selskapet endrer blant annet navn til Agasti Holding og flytter hovedkontoret til Oslo. Tidligere First Securities-topp Jørgen Pleym Ulvness er ansatt som viseadministrerende direktør i holdingselskapet, og som ny leder for Agasti Capital Markets.I dag meldes det at finansdirektør Christian Tunge dobler sin aksjebeholdning i selskapet.Høyt på vinnerlisten finner vi også Blom, som snudde minus til svakt pluss i andre kvartal . Aksjen er opp 15,2 prosent til 3,34 kroner.Vi merker oss også at North Energy og Oslo Axess-noterte Badger Explorer trekker opp 7,5-8,0 prosent, sistnevnte etter å ha nådd milepæl 1 i "Badger Explorer Demonstrator"-programmet.Taperlisten toppes for øvrig av Nexus Floating, som faller 32 prosent til 17 øre. Oceanteam Shipping og Oslo Axess-noterte NattoPharma er ned hhv. 16,2 og 13,7 prosent.Se alle dagens kvartalstall her .Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen