KjøpLogg inn

Pleym Ulvess måtte overtales

Jørgen Pleym Ulvness måtte overtales til å ta jobben i den nye "ledestjernen".

Publisert 16. aug. 2012 kl. 08.46
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.16
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 284 ord
Jørgen Pleym Ulvness - Foto: Scanpix

Onsdag ble det klart at Jørgen Pleym Ulvness, som måtte gå på dagen fra Firste Securities i fjor høst, etter å ha røket uklar med de svenske eierne på forhold rundt lønn og bonus, mønstret på i det nye Acta - nå Agasti.Leym Ulvness sier til DN at han ble kontaktet av Alfred Ydstebø første gang i februar, men at svaret da ble nei. Neste gang han ble spurt var svaret "tja" og tredje gang var det "Ja, hvis ...".Det at selskapet hadde møtt på så mange utfordringer de senere årene gjorde ham usikker.Til Finansavisen sier han at modellen der Alfred Ydstebø og han kan dele på oppgavene , og et nytt ben å stå på, gjorde ham sikker. Underveis skal han også ha vurdert toppstillinger i børsnoterte konsern og partnerstrukturer der han kunne være aktiv i transaksjonsprosesser.Onsdag ble han presentert som adm. dir. for det nye selskapet Agasti Capital Markets og viseadm. dir. i Agasti Holding (tidligere Acta Holding).Han tør ikke garantere suksess, men sier til avisen at svaret trolig kommer i løpet av vinteren.Han tjente 15 millioner kroner i året i First, men må belage seg på mindre i Agasti, som i følge Ydstebø betyr ledestjerne. Men i følge DN er det ikke lønnen som trigger Pleym Ulvness, men utfordringen med å få være med på å snu en virksomhet.Agasti kan også, i følge Wikipedia, bety "steinkaster" og er samtidig det indiske navnet på stjernen Canopus, som sies å være den som "renser vann".Acta har steget 38 prosent, fra 1 krone til 1,38 kroner, etter at onsdagens nyheter ble kjent. Det verdsetter selskapet til knapt 355 millioner kroner.Aksjen er likevel ned 39,5 prosent det siste året og hele 96,4 prosent fra toppen.