KjøpLogg inn

Resultatvarsel fra Bergen Group

Bergen Group har sendt ut et skuffende resultatvarsel.

Publisert 14. aug. 2012 kl. 08.44
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.14
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 253 ord
Flyfoto av Skipsverfet Bergen Group Fosen på Rissa. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

En meget svak utvikling i 2. kvartal 2012 ved Bergen Group Fosen fører til at konsernets tidligere kommuniserte resultatforventninger for skipsbyggingsdivisjonen ikke vil kunne nåes.Divisjonen antas å få et driftsunderskudd (EBITDA) på 70-80 millioner kroner kroner i kvartalet. Dette skyldes i all hovedsak overskridelser i timeforbruk grunnet problemer med skrogleveranser og utfordringer knyttet til prosjektstyring under selve utrustningsarbeidet ved verftet på Fosen.Konsernsjef Terje Arnesen opplyser at det nå blir tatt flere grep som skal sikre kontroll med resterende utrustningsarbeid på de to skrogene som for tiden er under arbeid på Fosen, samt gjenvinne lønnsomheten ved verftet.Administrerende direktør Terje Sjumarken ved Bergen Group BMV er nå ansatt som divisjonsdirektør for Bergen Group Shipbuilding. Sjumarken har en lang og solid erfaring innen skipsbygging og kommer til å prioritere en målrettet styrking av planleggingsressurser og prosjektledelse ved verftet på Fosen.- Bergen Group Fosen har ikke lykkes med omstilling fra produksjon av skrog ved eget verft i Sverige til innkjøp av skrog fra eksterne leverandører. Her har Bergen Group BMV lang erfaring og god ekspertise som skal bidra til å gjenvinne en sunn lønnsomhet i gjennomføringen kommende prosjekter ved Fosen. Som tidligere kommunisert er et tettere samarbeid eller partnerskap med skrogverft høyeste prioritet for Bergen Group Shipbuilding for å kvalitetssikre leveranser av skrog på rett tid med riktig kvalitet, sier Arnesen i meldingen.Konsernsjefen påpeker at også den nylig tildelte kontrakten på ombyggingen til gass på cruisefergene til Fjord Line vil bidra til en bedret situasjon ved Fosen-verftet.Regnskap for 2. kvartal for Bergen Group presenteres onsdag 22. august.