KjøpLogg inn

Rød ukestart på Europa-børsene

De viktigste børsene i Europa startet uken i rødt.

Publisert 13. aug. 2012 kl. 17.52
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.12
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 370 ord
Bilde fra DAX i Tyskland - Foto: AP

Uken startet i rødt på de største børsene i Europa. I Tyskland falt DAX-indeksen 0,49 prosent, den franske CAC 40-indeksen opplevde en nedgang på 0,30 prosent mens FTSE 100-indeksen i London falt 0,27 prosent.HegnarTV Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Swedbank First Securities var mandagens gjest i økonominyhetene på HegnarTV. Utviklingen i eurosonen var dagens tema. Se sendingen her I den siste ukerapporten fra Dovre Forvaltning skriver investeringsdirektør Stig Myrseth at finansmarkedene i eurosonen gradvis vil stabiliseres utover i andre halvår.- ESB har nå forpliktet seg til å kjøpe statsgjeld i kriserammede eurosone-land så fremt EFSF/ESM agerer først. Ankepunktet mot EFSF/ESM har vært at fondet er for lite til å redde både Italia og Spania. Med ESB med på laget er dette problemet løst, sier Myrseth.- Faren for katastrofale statsfinansielle konkurser synes dermed eliminert. En viktig halerisiko er fjernet, noe som taler for at risikopremiene skal ned og at risikoaktiva som aksjer skal opp, sier Myrseth.ECB Den europeiske sentralbanken har kjøpt PIIGS-obligasjoner for over 1.500 milliarder kroner. OECD-sjef Angel Gurria støtter Den europeiske sentralbankens (ECB) plan om å kjøpe statsobligasjoner utstedt av eurosoneland.- Sentralbanksjef Mario Draghi har gitt tydelig uttrykk for hvordan ECB kan bidra til å lindre gjeldskrisen i eurosonen ved å kjøpe obligasjoner, og jeg støtter denne politikken, sa Gurria i helgen i et intervju med tyske Osnabrücker Zeitung ifølge AFP.- Signalet til markedet var klart: spekulantene vil tape sine veddemål mot euroen, fordi ECB vil benytte seg av alle midler, la han til.Japan Veksten i verdens tredje største økonomi var på 0,3 prosent i andre kvartal, mens økonomene forventet en vekst på 0,6 prosent.I første kvartal steg det japanske bruttonasjonalproduktet med 1,3 prosent.Oppbremsingen skyldes trolig både mindre kjøpelyst blant japanerne, samtidig med at den globale etterspørselen etter japanske varer har falt som følge av krisen i eurolandene.Følg HegnarOnline på Facebook her Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen