Uken startet i rødt på de største børsene i Europa. I Tyskland falt DAX-indeksen 0,49 prosent, den franske CAC 40-indeksen opplevde en nedgang på 0,30 prosent mens FTSE 100-indeksen i London falt 0,27 prosent. Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Swedbank First Securities var mandagens gjest i økonominyhetene på HegnarTV. Utviklingen i eurosonen var dagens tema. I den siste ukerapporten fra Dovre Forvaltning skriver investeringsdirektør Stig Myrseth at finansmarkedene i eurosonen gradvis vil stabiliseres utover i andre halvår.- ESB har nå forpliktet seg til å kjøpe statsgjeld i kriserammede eurosone-land så fremt EFSF/ESM agerer først. Ankepunktet mot EFSF/ESM har vært at fondet er for lite til å redde både Italia og Spania. Med ESB med på laget er dette problemet løst, sier Myrseth.- synes dermed eliminert. En viktig halerisiko er fjernet, noe som taler for at risikopremiene skal ned og at risikoaktiva som aksjer skal opp, sier Myrseth. Den europeiske sentralbanken har kjøpt PIIGS-obligasjoner for over 1.500 milliarder kroner. OECD-sjef Angel Gurria støtter Den europeiske sentralbankens (ECB) plan om å kjøpe statsobligasjoner utstedt av eurosoneland.- Sentralbanksjef Mario Draghi har gitt tydelig uttrykk for hvordan ECB kan bidra til å lindre gjeldskrisen i eurosonen ved å kjøpe obligasjoner, og jeg støtter denne politikken, sa Gurria i helgen i et intervju med tyske Osnabrücker Zeitung ifølge AFP.- Signalet til markedet var klart: spekulantene vil tape sine veddemål mot euroen, fordi ECB vil benytte seg av alle midler, la han til. Veksten i verdens tredje største økonomi var på 0,3 prosent i andre kvartal, mens økonomene forventet en vekst på 0,6 prosent.I første kvartal steg det japanske bruttonasjonalproduktet med 1,3 prosent.Oppbremsingen skyldes trolig både mindre kjøpelyst blant japanerne, samtidig med at den globale etterspørselen etter japanske varer har falt som følge av krisen i eurolandene.Her finner du Her finner du alle Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og