KjøpLogg inn

- SalMar er godt posisjonert

Analytiker Kjetil Lye i Handelsbanken Markets har stor tro på lakseprodusenten SalMar.

Publisert 15. aug. 2012 kl. 14.32
Oppdatert 15. aug. 2012 klokken 14.33
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 160 ord
Foto: Handelsbanken

- Q2-rapporten var i hovedsak på linje med våre forventinger, men det var positivt å se at Innovamar presterte bedre enn ventet, skriver analytiker Kjetil Lye i Handelsbanken Markets i en fersk oppdatering på SalMar onsdag.Lakseselskapet la onsdag morgen frem tall for 2. kvartal som knuste analytikernes spådommer.Nå mener Lye at selskapet er godt posisjonert for videre vekst.- Med SalMars store, norske oppdrettsvirksomhet, inkludert de 10 gunstige og nylig ervervede lakselisensene i Nord-Norge, mener vi at selskapet er velposisjonert for sterkere fundamentaler i perioden 2013-2015.Han viser til at SalMar venter lavere kostnader i 2. halvår 2012, som følge av høyere slakt og volum.- Marginene er ventet å forbedres fra 4. kvartal. Og selskapets ledelse venter å se lavere volumvekst etter som både det finansielle og biologiske holder veksten i Chile tilbake, mens norske oppdrettere er på fullkapasitet på dagens antall lisenser, sier Lye.Han har en kjøpsanbefaling på SalMar med kursmål 31,50 kroner.SalMar omsettes nå for 32,50 kroner opp 3,17 prosent.