- Q2-rapporten var i hovedsak på linje med våre forventinger, men det var positivt å se at Innovamar presterte bedre enn ventet, skriver analytiker Kjetil Lye i Handelsbanken Markets i en fersk oppdatering på SalMar onsdag.Lakseselskapet la onsdag morgen frem
.Nå mener Lye at selskapet er godt posisjonert for videre vekst.- Med SalMars store, norske oppdrettsvirksomhet, inkludert de 10 gunstige og nylig ervervede lakselisensene i Nord-Norge, mener vi at selskapet er velposisjonert for sterkere fundamentaler i perioden 2013-2015.Han viser til at SalMar venter lavere kostnader i 2. halvår 2012, som følge av høyere slakt og volum.- Marginene er ventet å forbedres fra 4. kvartal. Og selskapets ledelse venter å se lavere volumvekst etter som både det finansielle og biologiske holder veksten i Chile tilbake, mens norske oppdrettere er på fullkapasitet på dagens antall lisenser, sier Lye.Han har en kjøpsanbefaling på SalMar med kursmål 31,50 kroner.