- Selg TGS-Nopec

Meglerhuset ABG Sundal Collier tok i dag opp dekning på seismikk-aksjen TGS-Nopec.

Publisert 15. aug. 2012 kl. 12.43
Oppdatert 15. aug. 2012 klokken 12.44
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 173 ord

Mens Oslo Børs såvidt har beveget seg over i positivt terreng onsdag, faller seismikk-askjen TGS-Nopec tilbake.Selskapet meldte tidligere onsdag om at de gjennom sitt nyinnkjøpte selskap, Arcis Seismic Solutions, har startet to 3D-multiklientundersøkelser på Bakken- og Birdbear-prosjektene i Saskatchewan Canada på totalt 308 kvadratkilometer.Ifølge meglerhuset Arctic Securites estimeres kostnadene for prosjektene til om lag 10 millioner dollar.ABG Sundal Collier, som i dag tok opp dekning på aksjen, mener TGS ser litt "dyr" ut.- TGS har vært veldig sterk, estimatene har kommet opp, og aksjen ser litt dyr ut. Vi er også litt redd for multiklientsalgene i vinter. Lisensrunden i Mexicogulfen kommer litt senere enn normalt, og det er en viktig driver for TGS. I tillegg har de investert mye i Angola, hvor det er lite late-sales potensialet, sier analytiker John Olaisen til TDN Finans.Olaisen har en salgsanbefaling på aksjen med kursmål 154 kroner.ABG Sundal Collier har også tatt opp dekning på seismikk-aksjen PGS, med holdanbefaling.TGS faller 2,29 prosent ti 171 kroner på Oslo Børs, mens PGS er ned 0,78 prosent til 89,25 kroner.