KjøpLogg inn

Sjeføkonom: Dette bør du få med deg

Nordeas sjeføkonom Steinar Juel forteller hva du bør vite om dagens økonomiske nyheter fra USA.

Publisert 15. aug. 2012 kl. 09.25
Oppdatert 15. aug. 2012 klokken 09.25
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 229 ord
Steinar Juel. Foto: Ivan Kverme, Finansavisen.

I dagens rapport fra Nordea ber sjeføkonom Steinar Juel leserne følge med på flere nøkkeltall fra USA.Les også: Har 440 milliarder - ser etter gode investeringer- Det er en rekke amerikanske nøkkeltall som kommer i dag. De er ikke blant de aller viktigste, men likevel verd å notere seg, sier Juel.- Mest interessant er konjunkturindeksen NAHB for boligbyggere; ifølge konsensus ventes den å korrigere ned til 34 i august, etter den overraskende sterke oppgangen til 35 i juli. Indeksen er en indikator for boligentreprenørenes vurdering av markedet for nye boliger og dermed med viktig for hva boligbyggingen kan ventes å bli fremover, sier Juel.- Vi får videre julitall for amerikansk inflasjon, der både vi og konsensus venter at underliggende inflasjon (inflasjon eks energi og ubearbeidede matvarer) holder seg på 2,2 prosent fra år til år. Vi tror heller ikke noe på noen endring i samlet inflasjon fra juni da den var på 1,7 prosent fra år til år, sier sjeføkonomen.- Videre kommer den regionale konjunkturindeksen for New York-området, såkalt Empire-indeksen. Vi tror den er kommet for mye opp og venter at augustindeksen faller til 3 fra 7,39 i juli. Konsensus er mer optimistisk og venter 7,20, det vil si om lag uendret, sier Juel.- I tillegg kommer amerikansk industriproduksjon, der veksten i juli ventes å ha vært 0,5 prosent fra måned til måned, avslutter Juel.Følg HegnarOnline på Facebook her