KjøpLogg inn

Sjeføkonom Lødemel ser børsoppgang

- I vårt hovedscenario tror vi at markedet skal opp, sier sjeføkonom Erlend Lødemel i Arctic Securities.

Publisert 13. aug. 2012 kl. 13.47
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.12
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 151 ord
Erlend Lødemel i Arctic Securities - Foto: Are Haram, Finansavisen

Sjeføkonom Erlend Lødemel i Arctic Securities tror børsen om ett år vil ligge høyere enn i dag. De nærmeste ukene ser han imidlertid for seg en sidelengs utvikling, melder TDN Finans.Gjeldskrisen i Europa er fortsatt av av de tre mest fremtredende risikofaktorene, mener han. De øvrige er risikoen for finanspolitisk innstramming i USA ved årsskiftet og fortsatt skuffende vekst i Kina.Lødemel tror risikofaktorene vil få en positiv avklaring etter hvert.- I vårt hovedscenario tror vi at markedet skal opp, men vi ser for oss et ganske volatilt marked fremover. På helt kort sikt er vi ganske nøytrale, sier Lødemel til nyhetsbyrået.Han tror det vil ta lang tid før man kan slå fast at man har en endelig løsning på gjeldskrisen i eurosonen.Arctic Securities' estimater viser at aksjene på Oslo Børs nå prises til en P/E på 9,9 ganger neste 12-måneders estimert inntjening, noe som er 30 prosent under nivået før finanskrisen.