Sjeføkonom om torsdagens viktigste nyheter

Nordeas sjeføkonom Steinar Juel forteller hva du bør vite om dagens økonomiske nyheter fra USA.

Steinar Juel. Foto: Ivan Kverme, Finansavisen.
Børs

I dagens rapport fra Nordeas sjeføkonom Steinar Juel hva vi kan forvente oss av dagens økonomiske nyheter fra USA.Les også: Sjeføkonom om krisen i Europa- Det er torsdag og ny ukerapport om antall nye registrerte arbeidsledige i USA. Konsensus venter en liten økning fra 365.000 i forrige uke til 370.000. Tallene har imidlertid vært preget av støy knyttet til sesongjusteringen i forbindelse med den årlige nedbemanningen i bilindustrien i USA, sier Juel.- Vi tror tallene er renere nå og et utfall på 370.000 vil være lavere enn trenden vi så før sommeren, da uketallene lå på 385- til 390.000, sier Juel.- Fra USA får vi også handelsbalansetall for juni. Konsensus venter en reduksjon i underskuddet fra 48,7 milliarder dollar i mai til 47,3 milliarder dollar. Det er i tråd med hva som ble forutsatt i de foreløpige amerikanske BNP-tallene for 2.kvartal, sier sjeføkonomen.- Viser det seg at underskuddet ikke faller ned til rundt 47,3 milliarder dollar vil det trolig bidra til å trekke BNP-vekstraten mer ned. Tilsvarende kan et større fall i underskuddet bidra til at BNP-veksten i 2. kvartal blir justert opp, avslutter Juel.Følg HegnarOnline på Facebook her

Nyheter
Børs