Sjeføkonom om torsdagens viktigste nyheter

Nordeas sjeføkonom Steinar Juel forteller hva du bør vite om dagens økonomiske nyheter fra USA.

Publisert 9. aug. 2012 kl. 08.21
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.07
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 189 ord
Steinar Juel. Foto: Ivan Kverme, Finansavisen.

I dagens rapport fra Nordeas sjeføkonom Steinar Juel hva vi kan forvente oss av dagens økonomiske nyheter fra USA.Les også: Sjeføkonom om krisen i Europa- Det er torsdag og ny ukerapport om antall nye registrerte arbeidsledige i USA. Konsensus venter en liten økning fra 365.000 i forrige uke til 370.000. Tallene har imidlertid vært preget av støy knyttet til sesongjusteringen i forbindelse med den årlige nedbemanningen i bilindustrien i USA, sier Juel.- Vi tror tallene er renere nå og et utfall på 370.000 vil være lavere enn trenden vi så før sommeren, da uketallene lå på 385- til 390.000, sier Juel.- Fra USA får vi også handelsbalansetall for juni. Konsensus venter en reduksjon i underskuddet fra 48,7 milliarder dollar i mai til 47,3 milliarder dollar. Det er i tråd med hva som ble forutsatt i de foreløpige amerikanske BNP-tallene for 2.kvartal, sier sjeføkonomen.- Viser det seg at underskuddet ikke faller ned til rundt 47,3 milliarder dollar vil det trolig bidra til å trekke BNP-vekstraten mer ned. Tilsvarende kan et større fall i underskuddet bidra til at BNP-veksten i 2. kvartal blir justert opp, avslutter Juel.Følg HegnarOnline på Facebook her