Skattesviktiltalt oljemegler er konkurs

Tidligere oljemegler og styremedlem i Fredriksen-selskaper er tiltalt for skattesvik. Nå er hans hovedselskap konkurs.

Publisert 11. aug. 2012 kl. 09.41
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.10
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 176 ord
Foto: Scanpix

I vår ble det kjent at oljemegleren Jan Tore Strømme (51) fra Skien har unndratt over 60 millioner kroner fra beskatning fra 2001 til 2008. Nå er hans hovedselskap i Norge, Prime Energy Fuel Brokers, konkurs, og det går mot tvangssalg av en eksklusiv hytte i Kragerø, konkurskarantene og storsøksmål mot Strømme personlig, skriver Dagens Næringsliv.For bare et par år siden satt han som styremedlem i to av John Fredriksens sentrale selskaper. Nå jages han av politi, skattemyndigheter og bostyrer, og må møte i retten i september.Bostyrer Kim Friis-Møller i Kco Advokater har nå tatt kontroll over en rekke eiendommer som var eid av Strømmes hovedselskap. Øverst på listen står en eksklusiv hytte i Kragerø, som i mars i fjor ble registrert solgt til selskapet Westban for 13 millioner kroner, til tross for at både politi og kemner har tatt utlegg i hytten.- Er hytta solgt til markedspris, og er kjøpesummen gjort opp? Er transaksjonen proforma? Er den omstøtelig? Dette er en overføring jeg vil se nærmere på, sier Friis-Møller til avisen.Følg HegnarOnline på Facebook her!