KjøpLogg inn

Skifter navn og henter inn tidligere First-topp

Acta gjør flere endringer. Selskapet skifter nå navn, og henter også inn tidligere First Securities-topp Jørgen Pleym Ulvness.

Publisert 15. aug. 2012 kl. 08.33
Oppdatert 15. aug. 2012 klokken 10.51
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 185 ord
Jørgen Pleym Ulvness - Foto: Scanpix

Acta Holding gjør omfattende strategiske grep og endrer innretningen på virksomheten, opplyses det i en melding.Noen av grepene er at selskapet nå endrer navn til Agasti Holding og flytter hovedkontoret til Oslo. Alfred Ydstebø vil fra og med i dag tiltre som adm. direktør i holdingselskapet.I tillegg ansettes tidligere First Securities-topp Jørgen Pleym Ulvness som viseadministrerende direktør i holdingselskapet og som ny leder for Agasti Capital Markets.Capital Markets blir ifølge meldingen et nytt forretningsområde i Agasti Holding. Satsingen på Capital Markets vil blant annet tilføres nye ressurser gjennom inngåelse av en strategisk allianse med Wunderlich Investment Company, Inc. i USA.Agasti Capital Management kjøper 50 prosent av Wunderlich Securities for 6 millioner kroner, og har også en opsjon på kjøp av de siste 50 prosent neste år. Alfred Ydstebø er hovedeier i Wunderlich Investment Company.I tillegg til Capital Markets vil Acta også ha to andre forrestningsområder - Wealth Management og Investment Management.Acta la onsdag morgen frem kvartalstall , som viste at både inntektene og overskuddet falt i andre kvartal. Selskapet melder også at de nå har kjøpt et svensk selskap .Les hele meldingen her. Følg HegnarOnline på Facebook her!