- Skjønner at folk er forbannet

Statoils verneombud mener deling av lugarer og senger utgjør en sikkerhetsrisiko.

Publisert 11. aug. 2012 kl. 10.02
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.10
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 125 ord
Statoil - Foto: Scanpix

Konflikten mellom kjeledressene og dressene i Statoil hardner til. Verneombud Hans Fjære Øvrum mener deling av klamme senger på små lugarer ut gjør en sikkerhetsrisiko, skriver Dagens Næringsliv.Reglene åpner for lugardeling ved oppkobling, oppstart, revisjonsstanser og akutte situasjoner, oljeselskapene sparer milliarder i døgnet på dette. Øvrum mener Statoil tøyer reglene, etter at de bare de siste ukene har meldt inn ønsker om døgndeling av lugarer på 6-7 felt.Nå har verneombudet sendt brev til Arbeidsdepartementet og Olje- og energidepartementet. Han mener arbeiderne blir stigmatisert av motparten og fremstilles som grådige.- Jeg skjønner at folk er forbannet, sier han til avisen.Statoil på sin side avviser ifølge DN bestemt at døgndeling gir en økt sikkerhetsrisiko, og mener det først og fremst er en velferdssak.Følg HegnarOnline på Facebook her!