Slakten fortsetter i Funcom

Funcom straffes knallhardt på en rød Oslo Børs. Slik ser det ut ved lunsjtider.

Publisert 13. aug. 2012 kl. 11.21
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.12
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 519 ord
Foto: Scanpix

Det har vært en rød ukestart på Oslo Børs. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 428,94 poeng, ned 0,32 prosent. Det er så langt omsatt aksjer for beskjedne 600 millioner kroner.HegnarTV Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Swedbank First Securities er mandagens gjest i økonominyhetene på HegnarTV. Dagens tema blir gjeldskrisen i eurosonen.Olje/Statoil Et fat Nordsjøolje, med levering i september, omsettes for 113,67 dollar, opp 0,64 prosent.Fredag ble det kjent at Det internasjonale energibyrået (IEA) reduserer sitt estimat for oljeetterspørselen i 2013 med 20 prosent. I tillegg styrkes oljeprisen av forventninger om at amerikanske nøkkeltall mandag vil vise at detaljhandelen i USA i juli steg for første gang på fire måneder.- USA er helt klart i en gjeninnhentingsfase. Oppgangen over toppnoteringen på nesten 93 dollar pr fat, som vi så i midten av juli, har løftet oss over i et høyere prisbånd. Vi venter å teste 98 dollar ganske snart, i løpet av den kommende uken, eller de kommende to ukene, sier sjefstrateg i CMC Markets i Sydney, Michael McCarthy, til Bloomberg News, ifølge TDN Finans.Statoil faller 1,68 prosent.Bionor Pharma Bionor Pharma stiger 2,37 prosent. I morges kunne vi lese at søknaden om gjennomføring av en placebo-kontrollert, klinisk studie med Vacc-4x i kombinasjon med Celgenes Revlimid nå er godkjent av de tyske, helseregulatoriske myndigheter.Studien vil bli gjennomført ved fire ulike klinikker i Tyskland, og inkludere hiv-pasienter som ikke gjenoppretter et normalt antall CD4 T-celler til tross for behandling med konvensjonelle hiv-medisiner.Funcom Fredag stupte Funcom 52,1 prosent før aksjen sluttet på 3,75 kroner. I dag faller den ytterligere 10,67 prosent.Bakgrunnen for Funcom-krakket er at selskapet har kommet med en skuffende oppdatering om The Secret World. Selskapet er skuffet over en Metascore på 72 av 100.- Et spill som The Secret World, som ikke basert på et velkjent merke, er vanligvis avhengig av positiv presseomtale for å oppnå godt salg i starten, i tillegg til - men ikke begrenset til - andre faktorer som "word of mouth", gikk det frem av en børsmelding fredag morgen.Carnegie-analytiker Espen Torgersen uttalte lørdag til Finansavisen at han tror spillaksjen antageligvis er ferdig på Oslo Børs etter floppen.- Nå er det helt klart at selskapet går inn i en restruktureringsfase, og aksjen vil være død på Oslo Børs i overskuelig fremtid som jeg ser det. Antageligvis er aksjen ferdig på Oslo Børs, sa Torgersen.Aker BioMarine Kjell Inge Røkkes Aker BioMarine la mandag morgen frem knallrøde tall .Selskapet meldte om et resultat etter skatt på minus 26 millioner kroner i 2. kvartal 2012, mot minus 9 millioner kroner i samme periode året før.På den positive siden melder Aker Biomarine også at de løfter sin salgsprognose for krillolje i 2012 og vurderer å øke produksjonskapasiteten betydelig.Aksjen faller 5,26 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen