Det var positiv stemning ved de europeiske børsene tirsdag.Den franske CAC 40-indeksen steg 0,62 prosent, mens børsen i Amsterdam endte opp 0,46 prosent.Den britiske indeksen FTSE 100 ble styrket 0,45 prosent, mens DAX i Tyskland endte opp 0,86 prosent.Her hjemme tirsdag, mens tirsdag ettermiddag. Både og BNP for 2. kvartal tikket inn bedre enn fryktet tirsdag. Tallene bidro til å senke investorenes bekymringer noe.Bruttonasjonalprodukt i eurosonen og EU . Begge krympet med 0,2 prosent fra 1. til 2. kvartal. I tirsdagens rapport fra Handelsbanken den økonomiske utviklingen i Hellas. Det var ikke lystig lesing.- I går fikk vi tall som viste at årsveksten i BNP i Hellas ble på minus 6,2 prosent i 2. kvartal, svakt bedre enn fallet på 6,5 prosent i 1. kvartal. Til sammenlikning anslår IMF i sin siste offisielle prognose fra april at BNP-veksten i Hellas i 2012 skal bli på minus 4,8 prosent, sier Kari Due-Andresen.- Dette estimatet ligger også til grunn for den siste gjeldspakken til Hellas. I lys av BNP-utviklingen hittil i år synes denne prognosen i overkant optimistisk for å si det forsiktig, sier analytikeren.