Svakere resultat for Tine

Tine tankbiler. Foto: Tine
Børs

Resultatet før skatt ble 269 millioner kroner, 111 millioner lavere enn på samme tid i fjor.Nedgangen er i tråd med forventningene, ifølge meieriet.Økte avskrivninger og pensjonskostnader på mellom 300-400 millioner kroner bidrar til et svakere resultat. I tillegg har personalkostnadene økt som følge av dobbel drift ved oppstart av nytt meieri på Jæren og ekstra innleid arbeidskraft ved oppstart av nytt lager på Kalbakken.Salget av ost fortsetter den gode utviklingen, og det er de store merkene Norvegia og Jarlsberg som driver veksten.For å sikre smør i norske butikker i nær fremtid kommer Tine til å fortsette å importere mer av den franske varianten.- Smøret er laget på norsk oppskrift og tilpasset norsk bruk. Dette smøret er relativt lik på smak og i anvendelse som vårt eget smør, sier kommunikasjonsdirektør Lars Galtung. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv