Svakt kvartal for Oljefondet

Nedturen i de internasjonale aksjemarkedene ga svak avkastning for Oljefondet i andre kvartal.

Publisert 10. aug. 2012 kl. 10.18
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.09
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 118 ord
Yngve Slyngstad Foto: Finansavisen

Statens pensjonsfond utland hadde en avkastning på minus 2,2 prosent, tilsvarende minus 77 milliarder kroner i andre kvartal, melder Norges Bank.Oljefondets markedsverdi av den samlede verdipapirporteføljen endte i perioden på 3.561 milliarder kroner.- En svakere utvikling enn ventet i verdensøkonomien tynget aksjemarkedene i andre kvartal. I tillegg økte usikkerheten rundt konsekvensene av den europeiske statsgjeldskrisen,sier Yngve Slyngstad, leder for Norges Bank Investment Management (NBIM), som forvalter Statens pensjonsfond utland, i en kommentar.Fondets aksjeinvesteringer hadde en avkastning på minus 4,6 prosent i kvartalet, mens avkastningen på renteinvesteringene endte på 1,5 prosent. Samlet var resultatet 0,2 prosentpoeng lavere enn avkastningen på fondets referanseindekser.Fondets investeringer i fast eiendom fikk en avkastning på 0,3 prosent.Les hele meldingen herFølg HegnarOnline på Facebook her!