KjøpLogg inn

Tall som får investorer til å fatte håp

Pilene pekte opp for de toneangivende Europa-børsene torsdag.

Publisert 16. aug. 2012 kl. 17.43
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.17
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 200 ord
AP Photo

De toneangivende Europa-børsene endte opp torsdag.Franske CAC 40 steg 0,9 prosent, tyske DAX 0,7 prosent, mens Amsterdam-børsen la på seg 0,2 prosent. Britiske FTSE, på sin side, steg bare marginalt.Investorene fatter håp Dagens nøkkeltall fra USA viser ifølge Reuters "tentative tegn" på økonomisk bedring, men var likevel tilstrekkelig svake til å holde døren åpen for ytterligere stimulanser fra Federal Reserve.Industri-indeksen Philly Fed steg i august, men mindre enn ventet , slik at den fortsatt er godt inne på minussiden.Antall førstegangssøkere for ledighetstrygd (jobless claims) steg som ventet marginalt , men investorene ble oppmuntret av at fire ukers glidende gjennomsnitt nærmer seg sitt laveste nivå på fire år.Takten i amerikansk boligbygging kom inn svakere enn ventet, men ligger langt over fjoråret - og antallet byggetillatelser er det høyeste på fire år.Kina-smitte for Europa? Forverrede utsikter for Kinas handelsbalanse gjør investorer usikre.- En av grunnene til at Europa-børsene ikke fulgte opp oppgang i Asia, var at Kina-tall for utenlandske direkteinvesteringer reiser tvil om boomen der borte, sier global valutastrateg Hans Redeker i Morgan Stanley til Reuters.- Fordi handelsrelasjonene med Europa er så utviklede, frykter investorene at den kinesiske økonomien kan være nok en faktor som undergraver Europa, legger han til.Følg HegnarOnline på Facebook her!