Tror på børskorreksjon - har tre aksje-favoritter

Truls Evensen i Storebrand Kapitalforvaltning tror det kan bli ruskete på børsen fremover. Han har likevel tre soleklare aksjefavoritter.

Publisert 9. aug. 2012 kl. 09.31
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.07
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 169 ord
Truls Evensen - Foto: Ivan Kverme, Finansavisen

Forvalter Truls Evensen i Storebrand Kapitalforvaltning sier til Finansavisen torsdag at han tror det blir ruskete på Oslo Børs fremover.- De siste to månedene på Oslo Børs har vært veldig bra, men nå tror jeg vi vil få en korreksjon snart. Vi ser allerede en tendens til at investorene tar gevinst. Det er såpass mye usikkerhet knyttet til eurosonen og statsgjeld at jeg har vanskelig for å se at alt skal ordne seg uten at vi får mer turbulens fremover, sier Evensen.Fremover ville forvalteren holdt seg unna aksjer som er sterkt avhengig av vekst i verdensøkonomien.- I tillegg til at gjeldsproblemene har implikasjoner for den globale veksten, ser vi at det ikke går like godt i Kina lenger. Jeg ville derfor holdt meg unna selskaper hvor inntjeningen er veldig avhengig av global vekst, sier han.De han ikke råder deg til å holde deg unna er imidlertid aksjer innen seismikk, samt hans tre favoritter Subsea 7, Det norske og Clavis Pharma.Les hele intervjuet med Evensen i dagens utgave av Finansavisen.