Tungvekter steg kraftig på Oslo Børs

Dagens mest omsatte aksje på Oslo Børs steg solid, og var med på å løfte hovedindeksen markert.

Publisert 9. aug. 2012 kl. 16.22
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.08
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 745 ord
Oslo Børs - Foto: Scanpix

Det var positiv stemning på Oslo Børs torsdag.Hovedindeksen endte til slutt i 432,49, opp 1,08 prosent, og det ble omsatt aksjer for 2,86 milliarder dollar.Så langt i år er Oslo Børs opp 12,35 prosent, mens den de siste tolv månedene har steget 25,58 prosent.Børsene i Asia-regionen ble styrket torsdag morgen og har nå steget fire handelsdagen på rad. Nikkei 225 endte opp 1,10 prosent, mens Hang Seng i Hong-Kong la på seg 1,02 prosent.På børsene i USA var det små utslag i åpningen torsdag.Oljeprisen Brent-oljen med levering i september ble ved børsslutt omsatt for 112,60 dollar fatet, opp 0,41 prosent, mens WTI-oljen steg 0,57 prosent til 93,88 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 112,62 dollar fatet ett døgn tidligere.Forventninger om ytterligere stimuli fra Kina veies av markedsaktører nå opp mot tegn til svakere oljeetterspørsel i USA, meldte Bloomberg og TDN Finans.Ifølge offisielle tall fra DOE i USA onsdag falt petroleumsforbruket i landet med 1,1 prosent per dag i forrige uke og dette skal være den første nedgangen på fire uker. Samtidig ble inflasjonen i Kina redusert for fjerde måned på rad.- Etterspørselen er svakere i USA. Oljeprisene har hatt en meget solid periode. I dag er alle øyne rettet mot kinesiske nøkkeltall, uttalte Jonathan Barratt, sjef for råvarenyhetsbrevet Barratt's Bulletin.Statoil steg 1,15 prosent til 149,40 kroner.Kraftig opp på tall Subsea 7 steg torsdag hele 5,06 prosent til 135,00 kroner etter at selskapet i morges la frem strålende tall for andre kvartal .Selskapet meldte om et resultat etter skatt på 410,9 millioner dollar i 2. kvartal 2012, mot 118 millioner dollar i samme periode året før. Ifølge SME Direkt var det ventet et resultat på 297 millioner dollar.Ifølge Handelsbanken Capital Markets var rapporten stort sett som ventet. Torsdagens kursoppgang skyldtes bekreftelsen på det gode markedet samt at selskapet venter en EBITDA for 2012 på linje med konsensus, mener meglerhuset.- Andre kvartal var betydelig bedre enn ventet og rapporten gir en bekreftelse på at selskapet, i tråd med konkurrentene, tror på sterk ordreinngang i andre halvår. De sier også at de tror at 2012-konsensus ligger riktig, sa analytiker Daniel Råvik til TDN Finans.Aksjen ble omsatt for hele 590 millioner kroner, og var med det dagens mest omsatte.Subsea 7-oppgangen var også med på å løfte en rekke andre oljeservice-aksjer. Seadrill endte opp 1,06 prosent, PGS steg 2,04 prosent, mens TGS ble styrket 1,32 prosent.Flere kvartalstall Også Northland Resources la frem tall torsdag morgen. Rapporten var ikke akkurat spekket av gode nyheter , men aksjen steg likevel 2,99 prosent til 5,52 kroner.Noreco satt igjen med røde tall i andre kvartal , men selskapet mente imidlertid at de er i rute. Aksjen steg 0,61 prosent til 4,91 kroner.Også Vizrt og SpareBank 1 SR-Bank la frem tall torsdag.Skal refinansiere Aksjen ble styrket desidert mest var Eitzen Chemical. Selskapet meldte torsdag morgen at de har inngått en intensjonsavtale om å refinansiere sin bankgjeld.Avtalen er inngått med de største bankene i rederiets banksyndikat, og i børsmeldingen fra selskapet beskrives avtalen som en viktig milepæl.Aksjen steg hele 100,00 prosent til 0,10 kroner.Snudde opp Aksjekursen til spillaksjen Funcom har siden lanseringen av "The Secret World" i begynnelsen av juli mer enn halvert seg. Etter onsdagens kraftige nedtur, endte aksjen opp 4,96 prosent til 7,83 kroner torsdag.Fredag kommer en etterlengtet oppdatering fra selskapet om hvordan det har gått med det nye spillet, og to uker senere kommer kvartalstallene. Det store spørsmålet har vært hvordan oppslutningen rundt spillet har vært og hva dette betyr rent økonomisk.- Mye tyder på at markedskursen har vært riktig. Hvis ikke hadde vel selskapet kommet med informasjon tidligere, uttalte Espen Torgersen, analytiker i Carnegie, til DN torsdag.Vinnere og tapere Det var lite rødt blant tungvekterne på Oslo Børs torsdag. Unntakene var RCCL som falt 1,56 prosent og Schibsted som endte ned 0,90 prosent.Yara steg 2,92 prosent, DNB endte opp 0,15 prosent og Telenor steg 0,78 prosent. Norsk Hydro, Aker Solutions og Orkla steg henholdsvis 0,27, 0,58 og 0,40 prosent.Blant dagen største vinnere var Nexus Floating Production og Flex LNG, mens Akva Group og Domstein var blant aksjene som falt mest.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen