Tungvekter til værs på Oslo Børs

Oslo Børs ble styrket tirsdag. Rally i oljeservice-aksje var med på å løftet stemningen.

Publisert 14. aug. 2012 kl. 16.23
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.14
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 631 ord
Foto: AP

Opptur i Asia i morges og god stemning på Wall Street var med på å sende Oslo Børs opp tirsdag.Hovedindeksen endte til slutt i 433,53, opp 0,86 prosent, og det ble omsatt aksjer for 2,35 milliarder kroner.Så langt i år er Oslo Børs styrket 12,62 prosent, mens den de siste tolv månedene er opp 18,35 prosent.Oljeprisen Brent-oljen med levering i september ble ved børsslutt handlet for 113,69 dollar fatet, opp 0,08 prosent, mens oktober-kontrakten gikk for 111,88 dollar fatet.WTI-oljen var opp 0,79 prosent til 93,46 dollar fatet.Statoil steg 0,68 prosent til 148,50 kroner.Sterke Aker Solutions-tall Aker Solutions meldte tirsdag morgen om et resultat etter skatt på 674 millioner kroner i 2. kvartal 2012, mot 134 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 592 millioner kroner.Analytiker Christian Frederik Lunde i Carnegie uttalte til Reuters at Aker Solutions er kjempesolid og leverer på grunn av høyere aktivitet i markedet enn tidligere trodd.- Estimatene vil bli økt, drevet av omsetningen. De har guidet på mellom 9 og 16 prosent topplinjevekst, mens de ligger på 33 prosent så langt i år. Aktiviteten i markedet er svært høy og Aker Solutions leverer stabile og solide marginer, sa han.Aksjen endte opp 5,73 prosent til 101,50 kroner, og ble omsatt for 343 millioner kroner. Kun Statoil hadde høyere omsetning tirsdag. Så langt i år har Aker Solutions steget hele 61,24 prosent.Milliardkonkurs i REC En av dagens største nyheter var at REC gir opp all videre finansiering av datterselskapet REC Wafer Norway og styret begjærer selskapet konkurs . Totalt anslås gjeldsforpliktelsene å være 1,2 milliarder kroner høyere enn verdiene i selskapet.Samtidig ble det gjort et formelt vedtak på å gjennomføre den foreslåtte reparasjonsemisjonen i REC ASA.- Oppbudsbegjæringen var helt som ventet, og det er greit de blir ferdig med det uten at det ser ut til å koste mer enn de tidligere har kommunisert, uttalte Sparebank 1 Markets-analytiker Henrik Schultz til TDN Finans.Analytikeren jekket REC-aksjen opp til kjøp med kursmål 2,70 kroner. Han tror emisjonen kan holde kursen nede, men deretter ser han bedre etterspørsel og priser.REC steg 2,37 prosent til 1,99 kroner på Oslo Børs. Hittil i år har aksjen falt 40,06 prosent.Resultatvarsel Bergen Group sendte tirsdag ut et resultatvarsel. En meget svak utvikling i 2. kvartal 2012 ved Bergen Group Fosen fører til at konsernets tidligere kommuniserte resultatforventninger for skipsbyggingsdivisjonen ikke vil kunne nåes.Divisjonen antas å få et driftsunderskudd (EBITDA) på 70-80 millioner kroner kroner i kvartalet.Bergen Group falt 20,00 prosent til 6,00 kroner.Resultatrush En rekke selskaper slapp kvartalstall tirsdag. Vi nevner i fleng Eidesvik Offshore, American Shipping Company, Eitzen Chemical, Sølvtrans, Dockwise, Bakkafrost og Questerre. Du finner fullstendig oversikt her.Eidesvik Offshore ble styrket 4,76 prosent etter tallene, mens Dockwise steg 0,48 prosent. Eitzen Chemical var uendret ved børsslutt.American Shipping Company endte derimot ned 3,57 prosent og Questerre falt 1,45 prosent.Sølvtrans steg 5,88 prosent, mens Bakkafrost ble styrket 2,35 prosent.Vinnere og tapere Det var lite rødt blant de mest omsatte aksjene tirsdag. Unntakene var Schibsted som falt 0,69 prosent, Norsk Hydro som endte ned 0,67 prosent og Orkla som falt 0,12 prosent.Yara ble styrket 1,14 prosent, DNB steg 1,22 prosent og Telenor endte opp 0,58 prosent. Seadrill, Subsea 7 og PGS steg henholdsvis 0,84, 1,36 og 2,46 prosent.Blant dagens største vinnere var Norse Energy og Green Reefers, mens Netconnect og Aker Philadelphia Shipyard var blant aksjene som falt mest.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen