KjøpLogg inn

Udramatisk på børsene i New York

Det var ikke veldig action på de amerikanske børsene tirsdag kveld.

Publisert 14. aug. 2012 kl. 22.30
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.14
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 335 ord
Illustrasjonsfoto - New York-børsen (NYSE). Foto: AP

Det var ikke de helt store utslagene på de amerikanske børsene tirsdag kveld. Dow Jones steg fattige 0,02 prosent til 13.172,14, mens den bredere S&P 500-indeksen falt 0,01 prosent til 1.403,93.Teknologitunge Nasdaq endte ned 0,18 prosent til 3.016,98.Sterke shoppingtall bidro til å løfte børsene fra start, men fallende teknologi- og finansaksjer la en demper på markedene.Detaljhandel Tall fra amerikanske statistikkmyndigheter viste tirsdag at detaljhandelen, eksklusiv bilsalg, økte med 0,8 prosent på månedsbasis i juli.Medregnet bilsalget var også veksten på 0,8 prosent.Analytikerstanden ventet en vekst på 0,4 prosent om vi ser bort fra bilsalget og 0,3 prosent om vi tar hensyn til bilsalget.Produsentpriser De amerikanske produsentprisene (PPI) steg 0,3 prosent i juli. Ifølge en sammenstilling utført av Bloomberg News var det på forhånd ventet at PPI skulle stige 0,2 prosent.Året sett under et la PPI på seg 0,5 prosent. Det var det samme som analytikerne hadde ventet.Svake i troen NFIB-indeksen i USA, som viser småbedrifters tro på fremtiden, falt til 91,2 i juli, viste tall tirsdag. Ifølge en sammenstilling utført av Bloomberg News hadde man på forhånd ventet en indeks på 91,6.Enkeltaksjer JPMorgan Chase & Co. steg 0,2 prosent. På det meste var aksjen opp 1,8 prosent. Groupon Inc. stupte til all time low etter å ha lagt frem svake kvartalstall. Home Depot Inc. steg 3,5 prosent på sine tall.Fryktindeksen The Chicago Board Options Exchange Volatility Index, den såkalte VIX-indeksen, steg etter fire dager på rad med fall. Mandag falt den 7,1 prosent til 13,70, det laveste nivået siden juni 2007. Tirsdag steg indeksen 8,5 prosent til 14,87.Følg HegnarOnline på Facebook her!Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.