Årsbeste, men skuffelse på Oslo Børs

"Månedens viktigste nyhet" fra USA var skuffende. Dermed mistet Oslo Børs mye av oppdriften.

AP Photo
Børs

Fredag nådde hovedindeksen på Oslo Børs for andre dag på rad ny årsbeste; 446,82. Sluttnoteringen ble imidlertid 444,86, opp 0,4 prosent.Nedtur etter 14:30 Markedet falt tilbake etter klokken 14:30, da den viktige månedlige arbeidsmarkedsrapporten i USA (Non-farm payrolls) ble sluppet.Det ble skapt 96.000 jobber utenfor jordbrukssektoren i USA i august.. Juni- og juli-tallene blir nedjustert. Juni-tallet ble nedjustert fra 64.000 til 45.000, mens juli-tallet ble revidert fra 163.000 til 141.000.Økonomer ventet ifølge vår egen makrokalende r at 130.000 nye jobber ble skapt utenfor jordbrukssektoren i august.Ledighetsraten var på 8,1 prosent, mot ventet 8,3 prosent.Få også med deg opptak av Økonominyhetene fredagSterk uke Omsetningen endte på 3,3milliarder kroner. Statoil, DNB og PGS var de mest omsatte papirene.Så langt i år er Oslo Børs opp 15,6 prosent, mens den de siste tolv månedene har steget 26,8 prosent. Ukeavkastningen ble på 2,3 prosent.EuropaOgså i Europa er tendensen positiv. FTSE 100 i London stiger 0,3,prosent, CAC 40 i Paris 0,7 prosent og DAX i Frankfurt 0,8 prosent.Draghi og ESB Børsene i USA steg solid torsdag kveld og det var rally i Asia i morges. Bakgrunnen var ESB-sjef Mario Draghis pressekonferanse i i kjølvannet av torsdagens rentemøte . Han varslet som ventet obligasjonskjøp.Oljeprisen faller igjen Oljeprisen snudde ned med den amerikanske arbeidsmarkedsrapporten. Brent-oljen med levering i oktober er nå ned 0,6 prosent til 112,86 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 114,58 dollar ved børsslutt torsdag.Statoil endte ned 0,3 prosent til 149,60 kroner.Nytt fra Det norske og Bridge Det norske oljeselskap har nå fått indikasjoner på tilstedeværelse av hydrokarboner i Salina-prospektet.Boreoperasjonene i reservoarseksjonen er i en tidlig fase og endelige resultater foreligger derfor ikke ennå.Det norske oljeselskap ASA har som partner i PL 554 (20 prosent) dessuten fått indikasjoner på tilstedeværelse av hydrokarboner i Garantiana-prospektet, hvor Total E&P Norge AS er operatør. Bridge Energy eier 20 prosent, og endte opp 12,3 prosent til 11,40 kroner, mens Det norske-aksjen endte opp 2,7 prosent til 97,40 kroner.Nytt Hydro-rally Hydro-aksjen steg nye 3,6 prosent til 26,23 kroner. Analytiker Hans-Erik Jacobsen i Swedbank First Securities mener Hydro har vært svært lavt priset lenge.- Nå har aluminiumsprisen kommet opp seks-syv prosent fra bunnen samtidig som "premiums" (red. anm: priser ut til kunder) som du får på toppen av aluminiumsprisene har fortsatt å stige, sier han til Reuters.- Det viktigste er at man er på vei til å få en prising som ser litt mer normal ut enn det vi har hatt den senere tiden, sier han.Hydros ukeavkastning er på 7,1 prosent.Flere kutt for DNB DNB arrangerte torsdag kapitalmarkedsdag i London, og nedjusterte både avkastningsmål og forventet utbytte for de neste årene, og forklarte dette med lave markedsrenter, høyere skatt og krav til økt kapitaldekning.En rekke meglerhus uttalte torsdag at DNB Ikke kom med noen store overraskelser, og aksjen steg 3,5 prosent.Fredag steg aksjen 0,7 prosent til 69,50 kroner.Det lysner i Skogen Norske Skog har gjort det skarpt i det siste. Fredag steg papiraksjen 9 prosent til 5,35 kroner. Den siste måneden er oppturen på 31,1 prosent. Selskapets markedsverdi er dermed igjen på over én milliard kroner.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs