Aksje stiger markert etter storavtale

Oslo Børs stiger mandag morgen. Én aksje utpeker seg med markert oppgang etter ferske nyheter. (Oppdatert kl. 09.20)

Oslo Børs - Foto: Scanpix
Børs

Oslo Børs stiger svakt i åpningen mandag.Etter 20 minutters handel står hovedindeksen i 436,26, opp 0,24 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 184 millioner kroner.Så langt i år er Oslo Børs styrket 13,33, mens den de siste tolv månedene er opp 18,03 prosent.Bernankes tale Fredag ettermiddag holdt FED-sjef Ben Bernanke sin tale ved Jackson Hole, hvor han verken lovet eller utelukket noen ting.Bernanke forsvarte den foregående medisineringen, med kvantitative lettelser, sa at den har virket og at den fremdeles virker. Og han utelukket ikke nye tilsvarende tiltak.Han lovet det ikke, men investorene tolket ordlyden og uttalelsene slik at det kommer om det blir ansett som nødvendig.Oljeprisen Brent-oljen med levering i august faller mandag morgen 0,28 prosent til 114,25 dollar fatet, mens WTI-oljen i øyeblikket omsettes for 96,10 dollar fatet, ned 0,38 prosent.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 113,39 dollar fatet ved børsslutt fredag.Blant årsakene er skuffende industri-tall fra Kina.- Hovedgrunnen til svekkelsen er PMI-tallet fra Kina. Generelt har indikatorenede seneste månedene vist en svekkelse i Kinas økonomi, og spesielt iproduksjonssektoren, sier sjefanalytiker i CMC Markets i Sydney, Ric Spooner, til Bloomberg News, ifølge TDN Finans.I tillegg er mer av oljeproduksjonen i Mexico-gulfen kommet igang igjen etter nedstengningen i forbindelse med orkanen Isaac.Ifølge nyhetsbyrået er om lag 72 prosent av produksjonen i Mexico-gulfen er fortsatt nedstengt, sammenlignet med opptil 95 prosent i forrige uke.Statoil er uendret på 148,80 kroner.Sikret storavtale Höegh LNG har inngått en storavtale med Colbun SA og AES Gener SA. Det sender aksjen opp 5,31 prosent til 47,60 kroner.Avtalen omfatter levering av en flytende terminal for LNG-import (FSRU) i Chile. Kontrakten har en varighet på ti år, pluss en opsjon på ytterligere fem år.Höeg venter ifølge meldingen i snitt en årlig EBITDA fra avtalen på rundt 41 millioner dollar.Henter 700 millioner DOF har nå gjennomført en plassering av et nytt usikret obligasjonslån på 700 millioner kroner.Aksjen stiger 0,37 prosent til 27,00 kroner.Nettoprovenyet vil bli brukt til å refinansiere eksisterende obligasjonsgjeld, samt finansiering av selskapets generelle virksomhet.Flåteoppdatering Deep Sea Supplys melder mandag at deres AHTS-flåte hadde en gjennomsnittlig bruttoinntekt på rundt 16.100 dollar per skip per dag i august. Det er oppfra 15.500 dollar per dag i juli.Selskapets PSV-flåte hadde en bruttoinntekt på rundt 19.600 dollar per skip per dag, mot 18.900 dollar per skip per dag måneden før.Aksjen stiger 1,06 prosent til 9,50 kroner.Opptur for BWG BWG Homes hadde en samlet netto ordreinngang på 309,7 millioner kroner i august 2012, mot 281,81 millioner kroner i samme periode i fjor.Det tilsvarer en økning på 9,9 prosent.BWG-aksjen stiger 1,26 prosent til 12,05 kroner.Ny kontrakt Veidekkes datterselskap Norske Stålbygg AS har signert en kontrakt med Anthon B Nilsen Eiendom AS.Avtalen omfatter oppføring av en kombinert lager- og kontorbygning for Interfrukt i Ski i Akershus, og har en verdi på 208 millioner kroner eksklusive mva.Veidekke-aksjen faller mandag morgen 0,92 prosent til 43,30 kroner.Vinner og tapere Det er blandet stemning blant de mest omsatte aksjene mandag morgen. Seadrill stiger 0,80 prosent, mens Yara er opp 0,49 prosent. DNB stiger 0,37 prosent, Subsea 7 styrkes 1,20 prosent og PGS er opp 0,45 prosent.Telenor faller 0,38 prosent, RCCL er ned 0,38 prosent og Norsk Hydro svekkes 0,12 prosent.Blant dagens hittil største tapere finner vi PSI Group og ABG Sundal Collier, mens CellCura og American Shipping Company er blant aksjene som stiger mest.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs