Alle venter på Super-Mario

Markedet biter negler, og politikerne begynner å bli utålmodige: Alles øyne er torsdag rettet mot Den europeiske sentralbanken når Mario Draghi inntar scenen.

Sjefen i Den europeiske sentralbanken, Mario Draghi. Foto: AP
Børs

Forventningene er blitt så store at sentralbanksjefen må komme opp med et eller annet torsdag.Sentralbanksjef Draghi har da også lovet å gjøre alt som trengs for å redde euroen. Han har selv fått ryktene til å gå ved å snakke om «ekstraordinære tiltak» i oppkjøringen til torsdagens styremøte i Den europeiske sentralbanken (ESB).- Draghi må helt klart legge fram noe. Et eller annet dokument, noe med substans er det markedet ønsker å se, sier økonomen Guillaume Menuet til nyhetsbyrået Reuters.Men det er ikke gitt hva resultatet blir. Det markedet og både spanske og italienske ledere håper intenst på, er at sentralbanken skal åpne for kjøp av statsobligasjoner og på den måten dempe låneutgiftene for kriselandene.Ekspertene er ifølge Financial Times uenige om ESB kommer til å kutte styringsrenten fra dagens rekordlave 0,75 prosent.Men først og fremst går spekulasjonene på at banken igjen skal åpne for kjøp av statsobligasjoner dersom kriselandenes lånerente blir for høy. Det skal være snakk om obligasjoner med en løpetid på inntil tre år.

Nyheter
Børs