Analytiker: - Får et kortsiktig prispress

Prisene på fersk laks med levering neste uke tenderer ned.

Fotot: Scanpix
Børs

- Lakseprisene har holdt seg bemerkelsesverdig sterke de siste ukene. I stedet for å stupe ned til prisnivået vi hadde i midten av august på 25 kroner, har de klatret til 27- 28 kroner. Høy slakt tidligere i år, og dermed mindre gjenværende fisk synes å være den viktigste årsaken til dette, kommenterer analytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets i en fersk lakseprisrapport fredag.Analytikeren peker videre på at vi enda ikke har sett massiv MTB-slakt, som vi gjorde i fjor på den verste perioden.Til tross for en uventet positiv pristrend ved inngangen til høstmånedene, roer prisoppgangen seg noe for laks med levering neste uke.- Denne uken har vi sett en annen utvikling med mer tilgang på storfisk, grunnet sesongmessig høyere vekst og mer slakt. Med andre ord er vi mer på linje med den normale utviklingen på denne tiden av året, sier Giskeødegård.Han viser til at det er høyere prispress på stor fisk, mens fisk på normal størrelse har mer stabile priser.- Det gjennomsnittlige prisnivået ser ut til å ligge rundt 25 til 25,50 kroner tidlig fredag, opplyser analytikeren.Slik har lakseaksjene gått denne uken:Bakkafrost opp 5,45 prosentCermaq opp 5,48 prosentGrieg Seafood opp 12,44 prosent*Lerøy Seafood opp 1,73 prosentMarine Harvest opp 7,40 prosent*Norway Royal Salmon opp 5,38 prosentSalMar opp 1,10 prosent* Har steget mest denne uken

Nyheter
Børs