Asiatiske børser stiger

Børsene i Asia har vinglet mandag, men er nå på vei oppover.

Bilde fra børsen i Asia - Foto: AP
Børs

Børsene i Asia vingler mandag.Samleindeksen MSCI Asia Pacific Index stiger i øyeblikket 0,4 prosent, etter å tidligere i dag på det meste ha vært ned 0,5 prosent. Indeksen falt 0,8 prosent i august. Det er den første månedlige nedgangen siden mai.I Japan stiger Nikkei 0,17 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,33 prosent. Hang Seng i Hong Kong stiger 0,51 prosent.Kospi-indeksen i Sør-Korea stiger 0,52 prosent, mens S&P/ASX 200 i Australia styrkes 0,15 prosent. Børsen i Taiwan er opp 0,81 prosent og Straits Times i Singapore stiger 1,15 prosent.Bernanke Fredag ettermiddag holdt FED-sjef Ben Bernanke sin tale ved Jackson Hole, hvor han verken lovet eller utelukket noen ting.Bernanke forsvarte den foregående medisineringen, med kvantitative lettelser, sa at den har virket og at den fremdeles virker. Og han utelukket ikke nye tilsvarende tiltak.Han lovet det ikke, men investorene tolket ordlyden og uttalelsene slik at det kommer om det blir ansett som nødvendig.- Bernanke forsvarer de kvantitative lettelsene og den ukonvensjonelle politikken, og mener at det har vært effektivt. Det kan være en kontroversiell uttalelse. Dersom det i fremtiden skulle vise seg at økonomien ikke fungerer så godt som de forvente, har de fremdeles rom til å gjøre mer, sier porteføljeforvalter i IG Investment i Hong Kong, Tim Leung, til Bloomberg News.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs