Ber om krisehjelp

Den gjeldstyngede regionen Andalucía i Spania akter å be regjeringen i Madrid om 1 milliard euro i akutt krisehjelp.

Foto: Scanpix
Børs

Spanias mest folkerike region kunngjorde mandag at den vil be sentralregjeringen om det den kaller et forskudd for å skaffe betalingsevne.Andalucía sliter med høy gjeld og en arbeidsledighet på hele 33,9 prosent.Regjeringen i Madrid har varslet at den i løpet av kommende uker skal opprette et fond verdt 18 milliarder euro, eller ca. 133 milliarder kroner, for å hjelpe kriserammede regioner.Regjeringen i Andalucía vil ikke si hvor mye penger den vil trenge totalt, men ber nå om et forskudd mens den venter på at betingelsene for det nye fondet blir klare.Fra før er det kjent at Valencia må be om 4,5 milliarder euro i hjelp fra det spanske krisefondet for å unngå økonomisk kollaps. Catalonia trenger 5 milliarder euro i hjelp, mens regionen Murcia sørøst i landet har bedt om 300 millioner. (©NTB)

Nyheter
Børs