Blandet i Asia før ESB-møtet

Det meste dreier seg om møtet i Den europeiske sentralbanken torsdag, og det er blandet utvikling på børsene i Asia.

AP Photo
Børs

Mye spenning er knyttet til styremøtet i Den europeiske sentralbanken (ESB) torsdag.Ifølge NTB tyder lekkasjer til flere medier nå på at Draghi vil legge fram en konkret plan om oppkjøp av statsobligasjoner, men investorene er avventende, og det er blandet stemning i Asia torsdag morgen.Samleindeksen MSCI Asia Pacific er opp 0,3 prosent, med omtrent fire aksjer som stiger for hver tredje som faller.I Japan faller Nikkei 0,05 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,04 prosent. Shanghai Composites i Kina stiger 0,05 prosent.I Australia stiger S&P/ASX 200 0,80 prosent. Arbeidsledigheten i landet falt torsdag fra 5,2 til 5,1 prosent, mens det egentlig var ventet en oppgang. Kospi i Sør-Korea stiger 0,27 prosent.Børsen i Taiwan er ned 0,51 prosent og Staits Times i Singapore er ned 0,54 prosent.- Handlingene fra Europa torsdag kommer nok til å være ganske nær forventningene som allerede er priset inn i markedet. Så spørsmålet er: Kommer det en overraskelse? Oddsen for det er trolig relativt lav, sier professor ved Yale og tidligere styreformann i Morgan Stanley, Stephen Roach, til Bloomberg TV.Renten i Europa Økonomene har delte meninger om ESB vil kutte den europeiske renten til et nytt rekordlavt nivå torsdag.Ifølge Bloomberg News spår 30 av 58 økonomer som nyhetsbyrået har pratet med et børskutt på 0,25 prosentpoeng til 0,5 prosent, mens 28 av ekspertene ikke forventer noen endring.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs