Børsmelding senket aksje

Fred. Olsen Energy ble en av onsdagens store tapere etter nyheten om at Bonheur og Ganger Rolf selger seg ned i selskapet.

Oslo Børs. Foto: Scanpix
Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs klatret i dag 0,44 prosent før den sluttet på 435,43 poeng. Det ble omsatt aksjer for 3,75 milliarder kroner.I løpet av den siste uken har Oslo Børs falt 0,06 prosent mens hovedindeksen har lagt på seg 1,94 prosent den siste måneden. Hittil i år har Oslo Børs klatret 13,11 prosent.Veien videre Analysesjef Fredrik Kvale i det nyetablerte meglerhuset Prize Capital Markets frykter turbulens i aksjemarkedet. På mellomlang sikt er han derimot positiv til aksjer.-Torsdagens rentemøtet i ECB vil få særlig høyt fokus da Draghi ventes å redegjøre for sentralbankens program for støttekjøp av statsobligasjoner til kriserammede euroland, sier Kvale.-Vi håper, og tror, ECB vil søke å få ned rentene hos de kriserammede landene ved å legge til rette for kraftige innstramninger, og samtidig gi landene et nødvendig pusterom til å kunne gjenoppta tillitten i markedet. Massive kjøp av statsobligasjoner av ECB vil eventuelt ikke løse det underliggende problemet som er høy statsgjeld, store budsjettunderskudd, og begrenset markedstillitt, sier Kvale.-Vi er positive til aksjer på mellomlang sikt, men tror likevel markedet kan møte noe motstand i det helt korte bildet på høy grad av optimisme, usikkerhet i forkant av presidentvalget i USA, noe høye forventninger til FED og ECB på kort sikt, og prising som for flere sektorer igjen flørter med historiske snitt, avslutter Kvale.Olje/Statoil Et fat Nordsjøolje, med levering i oktober, omsettes for 113,45 dollar, ned 0,64 prosent.Statoil falt 0,34 prosentHegnarTV Oljeanalytiker Thina Saltvedt var onsdagens gjest i økonominyhetene på HegnarTV. Se sendingen herFred. Olsen Energy Bonheur ASA og Ganger Rolf ASA, majoritetsaksjonærer i Fred. Olsen Energy ASA (FOE), har kvittet seg med en halv millioner aksjer hver i selskapet til kurs 235 kroner. Aksjene ble solgt med solid rabatt, da tirsdagens sluttkurs var 248 kroner.Tirsdag ble det kjent at selskapene ville selge inntil to millioner aksjer. Nå ble det i stedet halvparten.Fred. Olsen Energy falt 4,48 prosent.Subsea 7 Subsea 7 S.A. er tildelt kontrakt av Talisman Energy Norge AS på 60 millioner dollar. Ifølge TDN Finans vil Siem Industries utstede konvertible obligasjoner på inntil 445 millioner dollar. Obligasjonene er sikret med inntil 38 millioner Subsea 7-aksjer.Subsea 7 endte ned 1,20 prosent.Norwegian Property Selskaper kontrollert av AWilhelmsen Gruppen har i dag solgt alle sine 24.988.334 aksjer i Norwegian Property ASA (NPRO) på kurs 8,65. Det betyr at salget innbrakte 216 millioner kroner.I en separat børsmelding opplyses det at Stein Erik Hagens Canica er kjøperen.Aksjen endte uforandret på 8,50 kroner.Telenor JP Morgan har kuttet kursmålet på Telenor fra 125 til 120 kroner, men opprettholder den positive overweight-anbefalingen.Telenor klatret 1,42 prosent til 107 kroner.Alle venter på torsdagens nyheter Forventningene er blitt så store at sentralbanksjef Mario Draghi i Den europeiske sentralbanken må komme opp med et eller annet torsdag.Sentralbanksjefen har da også lovet å gjøre alt som trengs for å redde euroen. Han har selv fått ryktene til å gå ved å snakke om «ekstraordinære tiltak» i oppkjøringen til torsdagens styremøte i Den europeiske sentralbanken (ESB).- Draghi må helt klart legge fram noe. Et eller annet dokument, noe med substans er det markedet ønsker å se, sier økonomen Guillaume Menuet til nyhetsbyrået Reuters.Men det er ikke gitt hva resultatet blir. Det markedet og både spanske og italienske ledere håper intenst på, er at sentralbanken skal åpne for kjøp av statsobligasjoner og på den måten dempe låneutgiftene for kriselandene.Ekspertene er ifølge Financial Times uenige om ESB kommer til å kutte styringsrenten fra dagens rekordlave 0,75 prosent.Men først og fremst går spekulasjonene på at banken igjen skal åpne for kjøp av statsobligasjoner dersom kriselandenes lånerente blir for høy. Det skal være snakk om obligasjoner med en løpetid på inntil tre år.Følg HegnarOnline på Facebook her Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs