Børsrally i Asia

Mario Draghi og Den europeiske sentralbanken sender børsene i Asia kraftig opp fredag.

Mann foran aksjekursskjerm i Japan - Foto: AP
Børs

Løfter fra sjef i Den europeiske sentralbanken (ESB) Mario Draghi, om at sentralbanken er klar til å kjøpe så mye statsobligasjoner i annenhåndsmarkedet som det skulle bli behov for, og samtidig sørge for at det ikke skaper prispress og inflasjon, sender de asiatiske børsene solid opp fredag morgen.Samleindeksen MSCI Asia Pacific stiger 1,5 prosent, med omtrent syv aksjer som stiger for hver aksje som faller. Indeksen styrer dermed mot sin største opptur på over én måned.- Obligasjonsplanen fjerner én kriseepisode fra bordet, i det minste for resten av 2012. Det minimerer risikoen i Europa. Det er det ingen tvil om, sier strateg i Russell Investment Group, Andrew Pease, til Bloomberg News.I Japan stiger Nikkei 2,04 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 1,96 prosent.I Kina er Shanghai Composites opp hele 4,20 prosent, etter at landet godkjente planer om å bygge 2.018 kilometer vei. Hang Seng i Hong Kong stiger 2,37 prosent.Kospi i Sør-Korea er opp 2,24 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia stiger 0,31 prosent, mens Straits Times i Singapore er opp 0,88 prosent. Børsen i Taiwan stiger 1,49 prosent.Draghi og ESB Både børsene i Europa og USA steg solid etter ESB-sjef Mario Draghis pressekonferanse i i kjølvannet av torsdagens rentemøte . Han varslet som ventet obligasjonskjøp.Planen går ut på å kjøpe statsobligasjoner med opptil tre års løpetid i annenhåndsmarkedene. På den måten skal lånekostnadene til de kriserammede landene Spania og Italia presses ned, men det følger vilkår med planen.Det settes ingen kvantiative grenser for kjøpene.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs