Dagen før dagen på Wall Street

Investorene på Wall Street venter spent på torsdagens økonomiske nyheter. Utviklingen i aksjemarkedet kan du følge her.

AP Photo/Henny Ray Abrams
Børs

To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har den teknologitunge Nasdaq-indeksen falt 0,08 prosent og står i 3.072,74 poeng, mens Dow Jones står i 13.060,10 poeng etter en oppgang på 0,19 prosent.Utviklingen kan du følge herProduktivitet Produktiviteten utenfor landbrukssektoren i USA økte med 2,2 prosent i andre kvartal, viser reviderte tall.De foreløpige tallene viste en økning på 1,6 prosent.Les hele meldingen herAlle venter på torsdagens nyheterForventningene er blitt så store at sentralbanksjef Mario Draghi i Den europeiske sentralbanken må komme opp med et eller annet torsdag.Sentralbanksjefen har da også lovet å gjøre alt som trengs for å redde euroen. Han har selv fått ryktene til å gå ved å snakke om «ekstraordinære tiltak» i oppkjøringen til torsdagens styremøte i Den europeiske sentralbanken (ESB).- Draghi må helt klart legge fram noe. Et eller annet dokument, noe med substans er det markedet ønsker å se, sier økonomen Guillaume Menuet til nyhetsbyrået Reuters.Men det er ikke gitt hva resultatet blir. Det markedet og både spanske og italienske ledere håper intenst på, er at sentralbanken skal åpne for kjøp av statsobligasjoner og på den måten dempe låneutgiftene for kriselandene.Ekspertene er ifølge Financial Times uenige om ESB kommer til å kutte styringsrenten fra dagens rekordlave 0,75 prosent.Men først og fremst går spekulasjonene på at banken igjen skal åpne for kjøp av statsobligasjoner dersom kriselandenes lånerente blir for høy. Det skal være snakk om obligasjoner med en løpetid på inntil tre år.

Nyheter
Børs