Daytraderne rømmer børsen

Den private aksjehandelen på Oslo Børs er på et historisk lavt nivå.

Foto: Scanpix/AP
Børs

Omsetningen på børsen fortsetter å falle, både blant private og profesjonelle investorer.Private aksjeinvestorer gjorde i august 249.000 transaksjoner og omsatte aksjer for 9,3 milliarder kroner via Nordnet, Netfonds og Skandiabanken.- Vi må helt tilbake til 2004 for å finne en august måned med så lav privat aksjehandel. Vanligvis tar handelen seg opp i august når folk er tilbake fra sommerferie, men det har ikke skjedd i år, sier daglig leder i Nordnet Bank, Anders Skar.Det er først og fremst handelen som er kraftig redusert blant privatpersoner. Antallet private aksjonærer, og privatpersoners eierandeler på Oslo Børs er fortsatt relativt stabil.- Det er like mange privatpersoner i markedet som tidligere, men de handler langt mindre. En av grunnene til dette er at den kortsiktige spekulasjonen nå er utkonkurrert av aksjeroboter, i tillegg så har noe av omsetningen i norske aksjer blitt flyttet til andre markedsplasser, sier Skar.Følg HegnarOnline på Facebook her

Nyheter
Børs