Dette er de populære og upopulære aksjene

Nordnet-sjef Anders Skar forteller hvilke aksjer som skilte seg ut i august.

Anders Skar. Foto: Magnus Knutsen Bjørke, Finansavisen.
Børs

I august har privatpersoner redusert sin eksponering i aksjer for tredje måned på rad. Totalt ble det nettosolgt aksjer for 119 millioner kroner.Les også: Daytraderne rømmer børsenDette har gått hardest utover DNB og Storebrand som var de mest solgte aksjene. De mest kjøpte aksjene i august var Xact Derivat Bear og Northland Resources.- Private aksjonærer har solgt seg ned i bank og finans, og tatt gevinst i aksjer som har gått bra i sommer. Olje- oljeservice er å finne både på kjøps- og salgssiden i august, men jeg opplever den generelle holdningen til sektoren som positiv, sier daglig leder i Nordnet Bank, Anders Skar.- At oljeserviceaksjer er å finne på listen over de mest solgte skyldes gevinstsikring og at man roterer investeringer innenfor sektoren, sier Skar.- Funcom den mest populære tradingaksjen for andre måned på rad. Fremtiden til selskapet er usikker noe som leder til store svingninger i aksjen, og dette tiltrekker seg kortsiktige spekulanter, avslutter Skar.Les også: Dagens kjøpskandidat på Oslo Børs

Nyheter
Børs