Dette vil påvirke Oslo Børs tirsdag

Vil det bli satt ny årsbeste på Oslo Børs tirsdag? Her er faktorene som spiller inn før børsåpning.

Oslo Børs. Foto: Scanpix
Børs

Netfonds tror Oslo Børs vil åpne relativt flatt tirsdag. Stockholmsbørsen relativt flatt, Københavns fondsbørs relativt flatt, Frankfurt børsen relativt flatt, London børsen relativt flatt og Paris børsen relativt flatt.- EU har i dag AAA rating, men nå kan denne bli kuttet da Moodys nylig har nedgradert utsiktene for EU fra stabile til negative. Når det er sagt, Kredittbyråene har de siste årene mistet mye av sin troverdighet pga. en rekke "vinglete" vurderinger. Dette gjør at vi ikke velger å vektlegge analysen fra Moodys i særlig grad. Det slippes to viktige nøkkeltall fra USA i dag; ISM (16:00) og Construction Spending (16:00)Mest rødt i Asia Børsene i Hong Kong og Kina faller tirsdag, men volumene er svært tynne, melder Reuters. I løpet av fem dager har børsene falt fire dager.En av årsakene til nedturen i Asia er at kredittverdigheten til EU kan bli nedgradert. Ratingbyrået Moody's endret mandag utsiktene for unionen fra «stabile» til «negative». Beslutningen begrunnes med at utsiktene er negative også for flere av de største EU-landene.Kort tid før stengetid er Nikkei-indeksen i Japan opp 0,04 prosent. Kopsi-indeksen i Sør-Korea faller 0,1 prosent. I Australia faller børsen i kjølvannet av dagens rentemøte, hvor renten som ventet ble holdt uendret.Les hele Asia-kommentaren her.Oljeprisen Tirsdag morgen omsettes Brent-oljen med oktober-levering for 115,71 dollar fatet, ned 0,06 prosent. WTI-oljen stiger 0,03 prosent til 97,17 dollar fatet.Oljeprisen er dermed opp etter børsslutt mandag da Nordsjøoljen ble omsatt for 114,74 dollar fatet.Videre opp i Oslo Hovedindeksen på Oslo Børs klatret i dag 0,97 prosent før den sluttet på 439,43 poeng. Det ble omsatt aksjer for 2,1 milliarder kroner. Børsen snuser nå på ny årsbeste. Vi minner om at den siste toppnoteringen ble satt tirsdag 21. august og var på 440,22.Höegh LNG har inngått en storavtale med Colbun SA og AES Gener SA. Selskapet venter ifølge meldingen i snitt en årlig EBITDA fra avtalen på rundt 41 millioner dollar, og aksjen klatret 4,65 prosent.Solenergiselskapet REC gikk mot strømmen og satte ny all time low; 1,69 kroner. Sluttnoteringen endte på 1,72 kroner, ned 1,1 prosent, noe som priser selskapet til 3,6 milliarder kroner.Les hele børskommentaren her.Stengt i USA Børsene i USA var stengt mandag. Vi merker oss også at amerikanske futures er opp 0,2-0,3 prosent etter langhelgen.Dette skjer i dag: Spania: Ledighet, august 09:00 SSB: ReiseundersøkelsenSSB: Grensehandel SSB: Nye foretak SSB: Regnskapsstatistikk, ikke-finansielle foretaks utenlandsfinansieringØMU: PPI, juli 11:00 USA: ISM-industri, august 16:00USA: Byggeinvesteringer, juli 16:00Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs