Dette vil påvirke Oslo Børs

Torsdag og fredag blir to meget viktige dager for investorene på verdens børser. I Asia er det kjedelig og blandet torsdag.

Bilde fra børsen i Asia - Foto: AP
Børs

Investorene på verdens børser retter blikket mot Europa og møtet i Den europeiske sentralbanken torsdag. De håper på noe som vil bekrefte de tidligere signalene fra ulike hold om at den vil gjøre hva som helst for å redde euroen og eurosamarbeidet.Investorene håper på konkrete signaler om at sentralbanken på et eller annet tidspunkt snart vil begynne å kjøpe obligasjoner i markedet for å presse ned rentene ytterligere i utsatte land som Spania og Italia.De to nye "moteordene" som investorene nå venter at sentralbanken skal sett handling bak er "unlimited Sterilized" obligasjonskjøp, som er et annet begrep for det man i USA har kalt kvantitative lettelser.Investorene håper også på enda et rentekutt, til 0,5 prosent, og 30 av 58 økonomer Bloomberg har spurt tror det kommer til å skje.I tillegg kommer det foreløpig BNP-vekst for eursonen, industriordretall fra Tyskland og økonominske analyser fra Norge.Netfonds venter flat åpning I dag vil alles øyner være rettet mot ECB og Mario Draghi, da det er rentemøte i EU, skriver Netfonds i sin morgenkommentar.Alt tyder på at den europeiske sentralbanken vil lansere et "ubegrenset" obligasjonsprogram for å dempe lånekostnadene til Italia og Spania. I tillegg kan det også komme et rentekutt, men markedet har ikke priset inn dette, skriver Netfonds.Netfonds viser også til at det slippes tre viktige nøkkeltall fra USA i dag; ADP sysselsettingsrapporten (14:15 - ventet 149.000), Jobless Claims (14:30 - ventet 370.000) og ISM Service Index (16:00 - ventet 53)Onsdag steg hovedindeksen på Oslo Børs 0,44 prosent til 435,43. Torsdag tror Netfonds de europeiske børsene åpner som følger;

  • Oslo børs (OSEBX) relativt flattOslo børs (OSEBX) relativt flatt
  • Stockholmsbørsen (OMXS30) opp 0,25 prosentStockholmsbørsen (OMXS30) opp 0,25 prosent
  • Københavns fondsbørs (OMXC20) opp 0,23 prosentKøbenhavns fondsbørs (OMXC20) opp 0,23 prosent
  • Frankfurt børsen (DAX30) opp 0,33 prosentFrankfurt børsen (DAX30) opp 0,33 prosent
  • London børsen (FTSE100) opp 0,23 prosentLondon børsen (FTSE100) opp 0,23 prosent
  • Paris børsen (CAC40) opp 0,28 prosent.Paris børsen (CAC40) opp 0,28 prosent.
Brent-oljen med levering i november omsettes torsdag morgen for 113,50 dollar fatet, opp 0,36 prosent, mens WTI-oljen stiger 0,57 prosent til 95,90 dollar fatet.Flatt i Asia Børsene i Asia er omtrent like flate som i New York onsdag, men det ligger an til en oppgang for MSCI stillhavsindeksen for første dag på de siste 6 dagene.Topix i Tokyo ned 0,02 prosent og Nikkei 225 ned 0,11 prosent. I Hong Kong er Hang Seng ned 0,07 prosent mens Shanghai Composite er opp 0,33 prosent.I India er sensex 30 opp 0,04 prosent mens Strait Times i Singapore er ned 0,46 prosent.Mer spenning i vente Men spenningen og usikkerheten vil ikke være over etter torsdagens møte i Europa og ADP-rapporten fra USA, som er ventet å vise at det totalt ble skapt 149.000 arbeidsplasser i august.Fredag kommer månedens kanskje viktigste nøkkeltall fra USA, og det vil vise hvor mange arbeidsplasser som ble skapt i USA den siste månedene (non-farm payrolls).Det tallet vil også vise om feberen ligger stabilt på 39 grader, om den stiger litt eller er på vei ned.Det er ventet at det ble skapt 125.000 nye arbeidsplasser i privat sektor i USA i august, ned fra 163.000 i juli. I juni var tallet 64.000 og mai var tallet 87.000.Se vår finanskalender for alle dagens og ukens økonomiske hendelser Her finner du en rask oversikten over torsdagens nøkkeltall

Nyheter
Næringsliv