DNB selger datter med tap

DNB frigjør flere hundre millioner etter salget og styrker kjernekapitalen.

DNB-sjef Rune Bjerke. Foto: Scanpix
Børs

Forsikringsselskapet Folksam kjøper SalusAnsvar AB fra DNB, melder banken i en børmelding torsdag morgen.SalusAnsvar selges for drøyt 480 millioner svenske kroner, og gir DNB et tap i forhold til bokført verdi på 57 millioner svenske kroner.DNBs kjernekapital styrkes med 2 basispunkter gjennom transaksjonen som følge av reduserte fradragsposter, heter det i meldingen.SalusAnsvar er et heleid datterselskap av DNB Bank ASA. Selskapet tilbyr primært skadeforsikring og personforsikring i det svenske markedet.Selskapet har 170 ansatte, og omsetningen i 2011 var 176 millioner svenske kroner. SalusAnsvar har totalt ca. 550.000 kunder.DNB har torsdag kapitalmarkedsdag i London.

Nyheter
Børs