Europa-børsene lyser rødt-rødt-rødt

De europeiske børsene dundret ned tirsdag ettermiddag.

Megler på Frankfurt-børsen. (AP Photo/dapd, Thomas Lohnes).
Børs

Europa-markedene er avventende før torsdagens møte i Den Europeiske sentralbanken, og investorene er lite risikovillige.Stemningen i forkant av møtet er dyster.En fersk oppdatering fra storbanken Société Générale, bærer tittelen "Waiting for the ECB to do very little".- Risikoen for en skuffelse fra ECB torsdag, i kombinasjon med nedsiderisikoen for fredagens arbeidsmarkedsdata fra USA, gjør det meg nervøs for å ta ekstra risiko denne uken, skriver bankens strateg Kit Juckes.Det hjalp heller ikke på stemningen at flere USA-tall kom inn på den svake siden, tirsdag ettermiddag.De amerikanske innkjøpssjefenes forventningsindeks, ISM-indeksen for industrien , kom inn på 49,6 i august mot 49,8 i juli, viser fersk statistikk tirsdag. Det var på forhånd ventet at indeksen skulle stige til 50.Også byggeinvesteringene falt med 0,9 prosent i juli sammenlignet med måneden før.Frankfurt-børsen DAX var ned 1,07 prosent knappe ti minutter før børsslutt, mens den Paris-baserte CAC 40 falt 1,35 prosent.London-børsen FTSE stupte hele 1,57 prosent.Les også: Oslo Børs dundret ned på dyster Europa-stemning.

Nyheter
Børs