Europa venter på Mario Draghi

Europeiske investorer venter spent på hva sentralbanksjef Mario Draghi vil presentere på torsdag.

Foto: Scanpix
Børs

Onsdagen endte i pluss på de viktigste børsene i Europa. I Tyskland klatret DAX-indeksen 0,46 prosent, den franske CAC 40-indeksen la på seg 0,20 prosent mens FTSE 100-indeksen i London kunne vise til en oppgang på 0,25 prosent.-Torsdagens rentemøtet i ECB vil få særlig høyt fokus da Draghi ventes å redegjøre for sentralbankens program for støttekjøp av statsobligasjoner til kriserammede euroland, sier analysesjef Fredrik Kvale i det nyetablerte meglerhuset Prize Capital.-Vi håper, og tror, ECB vil søke å få ned rentene hos de kriserammede landene ved å legge til rette for kraftige innstramninger, og samtidig gi landene et nødvendig pusterom til å kunne gjenoppta tillitten i markedet. Massive kjøp av statsobligasjoner av ECB vil eventuelt ikke løse det underliggende problemet som er høy statsgjeld, store budsjettunderskudd, og begrenset markedstillitt, sier Kvale.-Vi er positive til aksjer på mellomlang sikt, men tror likevel markedet kan møte noe motstand i det helt korte bildet på høy grad av optimisme, usikkerhet i forkant av presidentvalget i USA, noe høye forventninger til FED og ECB på kort sikt, og prising som for flere sektorer igjen flørter med historiske snitt, avslutter Kvale.HegnarTV Oljeanalytiker Thina Saltvedt var onsdagens gjest i økonominyhetene på HegnarTV. Se sendingen herAlle venter på torsdagens nyheter Forventningene er blitt så store at sentralbanksjef Mario Draghi i Den europeiske sentralbanken må komme opp med et eller annet torsdag.Sentralbanksjefen har da også lovet å gjøre alt som trengs for å redde euroen. Han har selv fått ryktene til å gå ved å snakke om «ekstraordinære tiltak» i oppkjøringen til torsdagens styremøte i Den europeiske sentralbanken (ESB).- Draghi må helt klart legge fram noe. Et eller annet dokument, noe med substans er det markedet ønsker å se, sier økonomen Guillaume Menuet til nyhetsbyrået Reuters.Men det er ikke gitt hva resultatet blir. Det markedet og både spanske og italienske ledere håper intenst på, er at sentralbanken skal åpne for kjøp av statsobligasjoner og på den måten dempe låneutgiftene for kriselandene.Ekspertene er ifølge Financial Times uenige om ESB kommer til å kutte styringsrenten fra dagens rekordlave 0,75 prosent.Men først og fremst går spekulasjonene på at banken igjen skal åpne for kjøp av statsobligasjoner dersom kriselandenes lånerente blir for høy. Det skal være snakk om obligasjoner med en løpetid på inntil tre år.Følg HegnarOnline på Facebook her Slik gikk det på børsene i Asia Slik gikk det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik går det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs