Facebook er taperen - LinkedIn er vinneren

5 børsnoteringer innen tech og internett har utmerket de siste to årene. Men det er bare en vinner.

Foto: AP Photo/Paul Sakuma
Børs

LinkedIn har vært en stjerne siden første noteringsdag i New York 19. mai 2011. Aksjen mer enn doblet seg fra IPO-kursen på 45 dollar den første dagen på børsen. Det sosiale nettverket for de som ønsker et sosialt og profesjonelt nettverk ble en suksess.Aksjen har riktignok falt tilbake fra intradag høyeste på 122,7 dollar, men er fremdeles opp over 138 prosent fra IPO-kursen.Det verdsetter selskapet til 75 milliarder kroner, tilsvarende den samlede verdien på Aker Solutions (29,5 milliarder) og Orkla (44,5 milliarder).I den motsatte enden finner vi Facebook og RenRen, som har falt henholdsvis 73 og 53 prosent etter at de ble børsnotert. Facebook er imidertid fremdeles kongen når det kommer til børsverdien - nesten 225 milliarder kroner. Men den er altså ned fra mer enn det dobbelte.På et tidspunkt, på noteringsdagen 18. mai i år, var selskapet verdt mye mer enn Statoil. Nå er det verdt under halvparten av oljeselskapet.Og Facebook-gründeren har sett store deler av milliardformuen forsvinne. Marc Zuckerberg var på et tidspunkt verdt 120 milliarder kroner. Nå er han etter alt og dømme forbigått av nordmannen John Fredriksen med god marginLes også Mangemilliardærene - vinnerne og taperne

Nyheter
Teknologi