Fairstar-sjef får 35 millioner kroner

Fairstars toppledelse har fått ekstraordinære utbetalinger på flere titalls millioner kroner etter Dockwise-overtakelsen.

Foto: Fairstar Heavy Transport
Børs

Fairstar Heavy Transport la fredag frem andrekvartalstall, som viste at bunnlinjen har blitt kraftig svekket etter at konkurrenten Dockwise overtok selskapet. Rapporten viste også at Fairstar-sjef Philip Adkins i første halvår mottok penger og aksjer til en verdi av hele 6 millioner dollar, tilsvarende 34,7 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.Adkins hadde nemlig en avtale om kontantutbetaling i tilfelle "change of control" - at kontrollen over tungtransportrederiet ble overtatt av andre. Av de nær 35 millioner kronene, utgjør hans ordinære lønn kun 359.000 dollar.Også selskapets driftssirektør har ifølge DN fått ekstraordinære utbetalinger i forbindelse med overtakelsen. Han har mottatt 5,1 millioner dollar, tilsvarende 29,6 millioner kroner.Totalt hadde Fairstar 19,5 millioner dollar i administrative kostnader i andre kvartal, mot 3,6 millioner dollar i samme periode i fjor. Ekstraordinære utbetalinger til ledelse og rådgivere utgjør det meste av differansen.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs