Fred. Olsen-fiasko på Oslo Børs

Fred. Olsen opplever fall i åpningshandelen, mens to "ville" Røkke-aksjer fortsetter oppturen. (Oppdatert 09:23)

Fred. Olsen - Foto: Scanpix
Børs

Oslo Børs' hovedindeks har åpnet dagen helt flatt. Det betyr at den etter 20 minutters handel står i 433,50.Oljeprisen faller Oljeprisen faller onsdag morgen. Brent-olje med oktober-levering koster nå 113,97 dollar fatet, ned 0,2 prosent, mens prisen var 114,7 dollar da børsen stengte tirsdag.Statoil er opp 0,1 prosent til 148,20 kroner.Fred. Olsen-fiasko Bonheur ASA og Ganger Rolf ASA, majoritetsaksjonærer i Fred. Olsen Energy ASA (FOE), har kvittet seg med en halv millioner aksjer hver i selskapet til kurs 235 kroner. Aksjene ble solgt med solid rabatt, da tirsdagens sluttkurs var 248 kroner.Fred. Olsen Energy er sist omsatt for 236,30 kroner, ned 4,7 prosent.Tirsdag ble det kjent at selskapene ville selge inntil to millioner aksjer. Nå ble det i stedet halvparten.Subsea 7 faller Subsea 7 S.A. er tildelt kontrakt av Talisman Energy Norge AS på 60 millioner dollar. Ifølge TDN Finans vil Siem Industries utstede konvertible obligasjoner på inntil 445 millioner dollar. Obligasjonene er sikret med inntil 38 millioner Subsea 7-aksjer.Subsea 7 er ned 2,8 prosent til 130,20 kroner.Hagen laster opp i eiendom Selskaper kontrollert av AWilhelmsen Gruppen har i dag solgt alle sine 24.988.334 aksjer i Norwegian Property ASA (NPRO) på kurs 8,65. Det betyr at salget innbrakte 216 millioner kroner. I en separat børsmelding opplyses det at Stein Erik Hagens Canica er kjøperen.Aksjen stiger 1,8 prosent.Telenor ned etter kutt JP Morgan har kuttet kursmålet på Telenor fra 125 til 120 kroner, men opprettholder den positive overweight-anbefalingen. Telenro faller 0,2 prosent.Opptur for RøkkeAker Philadelphia Shipping og American Shipping, hvor Kjell Inge Røkke er storaksjonær, stiger 6,7 og 5,3 prosent. De to aksjene har steget henholdsvis 289 og 291 prosent så langt i år.193 kroner sender aksje til himmels Etter at børspostene forsvant kan de minste aksjehandler før til store utslag. I dag er det omsatt 57 aksjer i 24Seven Technology Group for 193 kroner. Og aksjen stiger 13 prosent til 3,29 kroner.Tilsvarende var 603 kroner nok til å sende Asia & Offshore Drilling ned 19,6 prosent til 20,10 kroner. Krakk!!!Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs