Frykter tollhopp skal gi stortap

Fiskeri- og oppdettsnæringen frykter milliarder i tapt eksport dersom Norge øker tollen på import av andre varer.

Laks - Foto: Scanpix
Børs

- Fiskerinæringen eksporterer for mer enn 50 milliarder kroner - 95 prosent av all norsk fisk senes ut. Det er all grunn til å frykte at vi får det tilbake rett i fleisen om Norge øker tollen på import av landbruksvarer, sier Fiskerilags-leder Reidar Nilsen til dn.Sist uke varslet Danmark, en av Norges største laksekunder, at de kunne komme til å øke toll på norsk laks dersom Norge ikke senket tollen på Hortensia.Nilsen mener det er opplagt at andre land vil ty til restriksjoner.- Det kan ikke være noen lur politikk. Jeg har ikke noe imot landbruket. Men her håper jeg regjeringen besinner seg og finner på noe annet, sier Nilsen. Som får støtte av FHL-direktør Trond Davidsen.

Nyheter
Børs