Giskeødegård: - Investorene er tilbake

Analytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets peker på økt interesse for sjømataksjene.

Foto: Ivan Kverme / Finansavisen
Børs

- Oslo Seafood Index, OSLSFX, er opp 4,7 prosent denne uken, mens OSEBX er opp 1,3 prosent. Vi ser en økende interesse for sektoren både fra norske og internasjonale investorer, kommenterer analytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets i en fersk ukesrapport fredag.Meglerhuset begrunner sitt positive syn på sektoren med påstandene under:- Lavere tilvekst i 2013, volumveksten ned fra 19 til 2 prosent.- Solid etterspørsel i nye og etablerte markeder.- Mer gunstig konkurranseklima etter som matinflasjon øker prisene på alternative proteiner og mat generelt.Positiv prisutvikling Analytikeren legger også til grunn den positive pristrenden vi har sett innenfor sektoren den siste måneden.- Lakseprisene har holdt seg bemerkelsesverdig sterke de siste ukene. I stedet for å stupe ned til prisnivået vi hadde i midten av august på 25 kroner, har de klatret til 27- 28 kroner. Høy slakt tidligere i år, og dermed mindre gjenværende fisk synes å være den viktigste årsaken til dette, kommenterer analytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets i en fersk lakseprisrapport fredag.Les også: - Får et kortsiktig prispress"Strong buy" Denne uken oppgraderte Nordea Markets en rekke lakseaksjer, deriblant den færøyske oppdretteren, Bakkafrost. - Vi ventet at det ville bli en overforsyning i 2012, og hittil har den vært verre enn ventet. Samtidig har prisene faktisk vært over forventing, drevet av sterk etterspørsel i nøkkelmarkeder, skriver Nordea Markets i en fersk lakseanalyse tirsdag.For 2013 venter meglerhuset at den globale forsyningen av laks vil falle fra 19 til 2 prosent.- Basert på dette øker vi vår estimerte laksepris for 2013 fra 30 til 32 kroner. Gitt slakt i størrelsesorden 45.000-50.000 tonn, vil det gi få en betydelig innvirkning på Bakkafrosts inntjening.Nordea økte kursmål fra 65 til 80 kroner på aksjen, og oppgraderte fra kjøp til "strong buy".Også Cermaq fikk jekket opp kursmål fra 90 til 95 kroner - og en gjentatt kjøpsanbefaling.

Nyheter
Børs