Japan Airlines børsnoteres

Japan Airlines selger aksjer for 49,3 milliarder kroner i forbindelse med selskapets børsnotering.

Bilde fra børsen i Asia - Foto: AP
Børs

Facebook fikk mye oppmerksomhet i forbindelse med børsnoteringen på forsommeren. Det har ikke forhindret at verdien på verdens største sosiale nettsted er halvert på få måneder.Les også: Analytiker om krisen som sprer segNå går det mot noteringen for en annen gigant, nemlig Japan Airlines.Selskapet planlegger å gjennomføre en IPO på 8,5 milliarder dollar, eller 49,3 milliarder kroner. 175 millioner aksjer legges ut for salg.Internasjonale investorer vil bli tildelt om lag 25 prosent av IPO-aksjene mens de resterende 75 prosentene vil gå til japanske institusjonelle og private investorer.To personer med kjennskap til noteringen sier til Bloomberg at IPOen er fulltegnet. Sze Hunn Yap, talsperson for Japan Airlines, understreker at hun ikke har kjennskap til resultatet av selskapets IPO.I 2010 søkte Japan Airlines konkursbeskyttelse. Staten gikk så inn og sørget for at flyselskapet nok en gang har blitt levedyktig. En tredjedel av arbeidsstokken har fått sparken og flere ruter er nedlagt.Nå gjenstår det bare å se om det blir take of eller svalestup i aksjemarkedet.Den endelige IPO-kursen bestemmes 10. september og aksjen debuterer på børsen i Japan 19. september.Følg HegnarOnline på Facebook her

Nyheter
Børs